Igår var jag på Pressdag i Stockholm för hösten och vinterns nyheter. En väldigt tydlig trend var att det aktiva utemodet nu anpassas till livet i storstaden. Det ska gå att ha bra, funktionella kläder på väg till jobbet utan att de ska kännas för friluftsiga men ändå ska de funka lika bra att ta med på skogspromenaden eller andra äventyr som väntar efter jobbet. Nu till hösten kommer de dova, mustiga och mer kryddiga färgerna.

Värmande nyheter från RÖJK:

RÖJK Höstfavoriter Mössa, tröja och underställ

Namnet RÖJK är en förkortning på skidbacke-slanget; röjjåk. Textilingenjören Jan-Fahrenheit Betros från Stockholm grundade bolaget 2010.”Det som är mest unikt med våra produkter är materialutvecklingen bakom dem.” berättar Linus Zetterlund, Marketing Director på RÖJK. Kläderna är tillverkade av ett eget unikt material,  vissa tyger är blandade med PrimaLoft som RÖJK är de enda i världen som har rätt till för att skapa unika kvalitéer och funktioner.

Ingen går med rumpan bar hos SKHOOP: SKHOOP Outdoorkjolar och väst

SKHOOP grundades av Sissi Kewenter i Åre 1999. Storsäljaren är olika outdoor-kjolar som kan användas året om som förstärkningsplagg i skidbacken eller på cykelturen på väg till jobbet.

Tidlös och aktiv stil från Haglöfs:

HAGLÖFS 19FOURTEEN

Haglöfs har funnits 101 år på marknaden och presenterade nyheter från sin tidlösa kollektion 19FOURTEEN, en lifestylekollektion som har med sig alla funktioner från friluftskläderna.”Vi vill göra kläder man kan ha på sig varje dag och där man kan vara snygg utan att kompromissa på funktion.”, berättar Haglöfs kläddesigner Jenny Kjellblom. ”Vi utgick efter oss själva, vi är målgruppen”. Kläderna från denna kollektion har en liten dalahäst som detalj, vilket påminner om Haglöfs ursprung i Dalarna.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara