Tema näräventyr. Jag går och går, låter ena foten landa framför den andra. Istället för att gå på i så snabb takt jag kan så stannar jag längs med vägen och sätter mig uppflugen på en sten med min kaffetermos. Joggarna som joggar förbi ler lite – jag kan inte riktigt bestämma mig för om de tycker det är ovanligt konstigt att sitta där vid spåret och fikilura eller så är de lite smått avundsjuka. Jag tror det senare. Jag bestämmer mig för det senare. Sedan går jag vidare. Tittar ut över bryggan som jag passerar. Den är nybyggd i år. Tonårskillar kastar sig i vattnet och jag tänker att det ser kallt ut. Jag stannar och tittar på fåren i hagen. De går på rad längs med mig när jag kommer och det känns som att de håller mig sällskap på ett fint vis. Lite senare stannar jag och tittar på hur ormbunkarna skiftar i gult, orange och grönt som om naturen inte riktigt bestämt sig ännu för vilken färg den vill vara. Jag känner med fingrarna på de tjocka bladen.

Hur näräventyrar du i höst? Stannar du upp och känner på naturen?

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

 1. Pingback: Bloggsvepet - Helena Enqvist

 2. En liten fråga bara : dina konjaksbruna skor du har på bilden – Vars är dom ifrån?! Vill haaa! 😀

  • Angeliqa Svara

   Men vad kul att du gillar skorna. De kommer från Stadiums märke Everest, på herravdelningen =) Dam har något motsvarande i lite mer ljusare orange om du inte har turen att ha stora fötter som jag

 3. Per Karlsson Svara

  Hej! Fina bilder som vanligt. Jag tycker att det är viktigt att mina sinnen tar in det som finns i nuet. Promenaden, transportsträckan, leder mig in i dessa upplevelser. Även fikastunderna som du nämner.
  Det finns helt fantastiska plats i min närhet som jag gärna upplever gång på gång. Här i Norrköping finns Å-backarna som en oas i anslutning till staden. Just där kan jag strosa, promenera och motionera. Uppleva naturens skiftningar och Motala ströms virvlande vatten. Eller bara slå mig ner med fikatermosen och njuta av kaffetåren.
  Tack för en värdefull blogg!
  Hälsningar/Per

  • Angeliqa Svara

   Åh, vad glad jag blir av din kommentar 😀 Så härligt att såhär på distans dela näranaturenupplevelsen. Kaffetermosarna förenar.

   Tusen tack för att du hör av dig!

   Önskar många härliga utflykter framöver!

Kommentera

Spara