Jag hittade ett citat som jag tycker representerade den här dagen så bra: I can’t make my days longer so I strive to make them better. Det finns så mycket som jag börjar tänka på när jag läser det där citatet. Hur lätt det är att klämma in alldeles för många saker under en dag. Att slitas mellan det nödvändiga och det frivilligt valda. Jag minns stunder när jobb, tvätt och måsten tornat upp sig i sådana mängder att all spontanitet och all luft försvunnit. Då är andningen högt uppe i bröstet, handlingslistan funderar jag ut medan jag tvättar håret och sedan borstar jag tänderna samtidigt som jag viker tvätt. Det innebar både långa dagar och hela tiden någon slags dubbel effektivitet. Att vilja skapa utrymme genom att alltid göra två saker samtidigt.

angeliqa-mejstedt-jamtlandstriangeln-fjallvandring-
Foto: Louise Forslycke Garbergs, Isbergs Photography

På mina spontana stunder älskar jag att sitta och skriva i soffan eller dricka te och läsa böcker i timme efter timme. Men det kräver att jag kan samla mig och inte blir avbruten. De där stunderna är svåra att hitta till dagar med för mycket inpressade saker, då är jag för splittrad när jag kommer hem. Då finns inget utrymme till att ta in ord och fantisera om andra världar eller vara kreativ och skapande. Till slut kommer en gräns när vi behöver börja välja. Inte pressa in ännu fler saker utan istället börja skala bort, skapa utrymme. Tacka ja och tacka nej. Ute på vandringsleden hittar jag alltid inspiration, ser detaljer, känner smaker och dofter.  Där finns tid till eftertanke och reflektion. Plats att andas. Frihet. Jag tackar ja till naturen.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Eva – People in the Street Svara

    Vilket bra citat! Visst handlar det om att välja och att välja bort. Jag håller med om att det vara ute i naturen som ger tid för eftertanke och reflektion. Bästa sättet att ”rensa huvudet”.

    Ha en skön helg

Kommentera

Spara