ALLA BILDER: Influencer of Sweden Foto: Alma Bengtsson

ÅRETS BÄSTA NYHET. Ungefär som fackförbund är för arbetstagare kommer Influencers of Sweden vara för alla som jobbar med sociala medier och bloggar. Det är självklart någonting som jag stöttar av hela mitt hjärta.

Tills nu har det saknats en organisation som tar ett övergripande ansvar för branschen. För ett etiskt och sjysst klimat. Och nu blir det alltså ändring, med upplysning och utbildning av både bloggare och byråer så kan det förhoppningsvis bli en revolution för alla influencers. Att ta kampen mot smygreklam på ett organiserat vis.

Varför är det viktigt? För att jag inte kan driva Vandringsbloggen i utbyte mot skaljackor eller kängor. För att jag inte kan betala för att arbeta – en diskussion som jag har varje vecka med olika företag. En till nyhet som presenterades är konceptet Content to Go. Det innebär att företag snabbt och enkelt kan köpa bilder, boka samarbeten eller texter som engagerar från alla oss som driver bloggar eller hemsidor. Och de bokas från ett enda ställe och vi kreatörer samlar poäng beroende på kvalitet, engagemang och relevans för uppdragsgivaren. Helt suveränt säger jag!

Fira för nya tider!

VD och grundare för Influencers of Sweden är Linda Hörnfeldt och i styrelsen sitter två veteraner på bloggområdet – Sara Rönne som driver bloggen Träningsglädje och som jag hade det stora nöjet att vandra förbi under sommarens pilgrimsfärd längs med S:t Olavsleden.  – Och Clara Lidström som är mest känd som Underbara Clara. Jag har läst Claras blogg nästan sen den startade – och långt innan jag började blogga själv så har jag följt med på hur hon kämpat med att börja ta betalt för sin produkt och hur hon tagit strid för sitt värde – och i långa loppet så är det ju också MITT värde hon banat väg för. Att jag idag kan leva på uppdrag kopplat til bloggen. Att det är just de här personerna som leder förändringsarbetet gör mig väldigt glad – om någon kan göra förändring så är det dessa, med modet och drivkraften. Svartbältarinfluencers. De inspirerar mig så mycket. VAD de gör och HUR de gör det.

När man får prata med alla sina förebilder på en och samma gång. Jag fick se Jonna Jintons förlovningsring, prata med Underbara Clara, JohannaN, skådespelaren Luise Elinora, Sofia Bursjöö på Upp och Hoppa. Jonna känner du kanske igen från tidigare för vi har ju vandrat ihop vid två tillfällen. Längs med Kungsleden var vi tältkamrater och ett tag efterråt åkte vi till Dolomiterna tillsammans. Hon sprudlar av glädje och den sprider sig till alla i omgivningen. Följ henne om du inte redan gör det. Bilderna är magiska 😀

Jag träffade fina Ulrica på Hus nummer 30. Spana in hennes fotokonst om du vill ha naturnära inspiration hemma på väggen. Vi bor nästan grannar (Enköping är inte långt bort) så om allt faller sig väl ska vi ut och promenera tillsammans om inte allt för lång tid 😀

Här är ett helt gäng bloggare . Längst till vänster Moa Qvist som bloggar på Woman’s Health, sedan resebloggarna Sofia Zetterqvist på Fantasiresor, en vän utan blogg, Katarina Wohlfart på Äntligen Vilse och Jeanette Seflin. De här kvinnorna inspirerar mig mycket till att hitta nya vinklar på de destinationer jag besöker. Det är nyttigt att prata med bloggare som skriver i helt andra nisher – oavsett om det gäller träning eller resor eller skönhet så har vi alla lite olika infallsvinklar. Flera utav dessa har jag följt länge och det var så roligt att äntligen träffa dem i verkliga livet.

Till min stora glädje var det et helt gäng med Västeråsare på plats. Killarna från Care of House som gjort de tekniska lösningarna.

Slutminglat för den här gången. Att befinna sig i ett stort rum med inspirerande kvinnor och inse att vi tillsammans är framtiden. Det ger mig så otroligt mycket motivation med att fortsätta med vad jag gör. Och sådana saker som jag drömmer om att skapa för framtiden – de känns inte lika långt bort efter att ha hört hur andra redan uppfunnit hjulet och kommit i mål på andra sidan. Just den här måndagen. Just den här nyheten. Med just de här människorna. Det var precis vad världen behöver. Och det är därför jag kommer ha Influencer of Swedens logga på min blogg framöver.

Författare Angeliqa

6 Kommentarer

  1. Jättekul att det händer saker i bloggvärlden. Bra saker, tänker jag. Detta kan också göra bloggandet mer seriöst utåt! Synd att vi inte hann prata, men det får bli nästa gång!

  2. Lena - gott för själen Svara

    Så himla kul det där! Så inspirerande brudar! Trist att jag inte kunde vara med!

    Kram Lena

Kommentera

Spara