Rockkonsert med Ola Salo, takpool, gigantsik frukostbuffé med eldstad i mitten och en hejdundrnde invigningsfest av Downtown Camper by Scandic

Isskulpturer med hotellets logga ingraverad och ett hav av upplysta gröna tält välkomnade mig och de andra besökarna till invigningen av hotell Downtown Camper bara tio minuters promenad från Stockholms Centralstation. Kvällen inleddes med livepodd där Magnus Ormestad intervjuade Fredrika Ek – en ybercool och inspirerande kvinna som cyklat runt världen, till Husky Podcast. Sedan var det eldig mat till middag i hotellets foaje – jag som är korv-med-bröd-fantast knockades lite till golvet av kryddiga korvar med specialiga tillbehör som knockar mina braskorvar med råge. Den inspon ska jag ta med ut nästa gång!

Hotellet har bakat ihop skandinavisk klassisk design, med friluftsdetaljer och det blir en fantastiskt lyxig och för mig väligt välkomnande känsla. Väggarna var inklädda med moss-detaljer, i taket hängde kajaker och väggarna pryddes av longboards och mountainbikes. Äventyr möter storstadslyx i alla detaljer och jag känner mig som hemma i storstaden, det glädjer mig väldigt mycket att ha hittat en storstadsoas att fly till under de många och ibland långa mötesdagar jag har i Stockholm. Jag ser mig själv sitta och jobba där vid något bord, dricka kaffe, vila lite i taknätet fyllt med kuddar.

Under kvällen hittade jag en bartender som blandade drinkar med Pucko som bas. Fick nostalgikick och alkoholen i kombinationen med en förbaskat massa socker gjorde att jag bestämde mig för att besöka tatueraren som var på plats. Det finns en tatuering som jag har tänkt att jag vill göra sedan fyra år tillbaka och som har personlig historik sedan nästan 20 år tillbaka och när jag fick höra att tatueringsmästarna Salong Betong var på plats i ett av hotellrummen och tatuerade hela kvällen tänkte jag att nu, nuu är det dags. Det pirrade lite av förväntan. Jag hörde röster från det knökfulla rummet. Jag var inte ensam om den här idén. Och så visade det sig att de inte gjorde tatueringar på beställning under kvällen – utan bara från en redan befintlig mall av utvalda modeller. Så det blev ingen spontan tatuering för min del denna kväll.

Kvällen fortsatte med livemusik på scenen med Ola Salo, Rhys och Tove Styrke.

Kvällen till ära hade jag inte bara stadskläder av det mer glittriga slaget utan även klackskor som gör mig till en tio centimeter härligare skapelse, något om jag hann ångra innan efterrätten typ när jag insåg hur översjukligt länge sedan jag vandrat runt på sådana höjder. Så på dansgolvet pekade jag finger åt skorna som gjorde mer otyg med mina fötter än några vandringskängor någonsin gjort och sedan dansade jag i bara strumplästen i takt med Ola Salos fantastiska stämma tills det inte fanns någn morgondag. Det är kanske den party-igaste formen av party om du frågar mig.

Le mot världen så ler den tillbaka. Lite så är det ju. Hotellinvigning är ju ganska långt från saker jag gör i vanliga fall – det var superroligt och innan jag åkte hem på söndagen så besökte jag takpoolen, vinterkylan bet i kinderna och vattnet värmde skönt – och hotellpersonalen kom med varm choklad med marsmallows. Känns så otroligt lyxigt och härligt och det här var precis det bästa som skulle kunna hända. Att för en helg få känna sig så väldigt omhändertagen. Sitta i lugn och ro med en buffé av kaffe och färsk frukt i timmar. Kroppen glädjeskriker av lycka.

Vill du följa med behind the scenes? Under kvällen liveuppdaterade jag från invigningsfesten via Instagram Stoies och jag har sparat alla filmer överst i händelsen Downtown Camper på @Vandringsbloggens Instagram. Du får bland annat se vilket snax som kom att förgylla efterfesten och de coola nattduksborden som var stubbar.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara