Bara nämn Island och jag far iväg i tanken. Ser mig själv vandra i det storslagna landskapet, bada i varma källor (jag som inte ens gillar att bada), gå över glaciärer, besöka vulkaner och helt enkelt bara ta del av den där speciella, närmast magiska atmosfären som omgärdar ön där ute i Atlanten. Än har jag inte haft möjligheten att vara där, men håller tummarna för att jag tar mig dit någon gång.

Jag blev inte heller mindre sugen på att uppleva Island efter att jag hört löparen och friluftsfantasten Tina Forsberg berätta om sina äventyr därifrån. 2016 gav hon sig ut på ett äventyr utöver det vanliga, när hon bestämde sig för att ta sig runt Island till fots och samtidigt samla in pengar till förmån för det isländska Autism- och Aspbergerförbundet. I dagens avsnitt av Vandringspodden pratar Emelie med Tina om hennes upplevelser, att vara alldeles ensam i det karga landskapet, förberedelserna, hemlängtan och hur hon gjorde för att orka fortsätta när det var som jobbigast.

Lyssna på avsnittet i spelaren här nedanför eller sök efter Vandringspodden i din podcastapp.

Samtliga foton tagna av: Tina Forsberg

Tina Forsberg springa IslandTina Forsberg springa IslandTina Forsberg springa IslandTina Forsberg springa Island

Läs mer om Tina och hennes äventyr på www.tinaforsberg.se och följ henne på Instagram: @tiinaforsberg.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Pingback: Vandringspodden | tina forsberg

Kommentera

Spara