Detta inlägg presenteras i samarbete med Lion Alpin.

Nu är det nästan två år sedan som jag satte mig på flyget till Trentino och Dolomiterna för en helgs vandring i Brixen på den italienska sidan av Alperna. Jag hade fått en inbjudan bara några veckor tidigare när jobbet var som allra mest intensivt och i ärlighetens namn hade jag inte hunnit göra så mycket research som jag borde ha gjort inför resan. Jag visste såklart att det är populärt bland vandrare att åka till Aplerna, men jag hade aldrig själv varit där tidigare så jag hade bara sett de här hissnande bergsformationerna på google pictures. Föga kunde jag ana att det skulle bli en helg som påverkade mitt liv för all framtid. Vänskapsband som knyts i sommargröna skidbackar är inte att underskatta 😉

Utsikt ovanför molngränsen Dolomiterna

Det här var vyn jag möttes av när jag klev av liften som tog mig upp för berget. Det var första gången jag stod ovan molnen och kunde se dem från ovansidan – som nu inte var genom ett suddigt flygplansfönster. I bakgrunden skymtade fler bergstoppar som stack upp ur molnmassan som öar. Kanske står det någon där borta och tänker samma sak som jag?

Vandringsled i dolomiterna

Snart såg landskapet ut såhär. Molnen skingrade sig under oss, solen sken och vi hade milsvid utsikt över bergen och dalarna. Själva vandringen gick längs med stigar och direkt upp för skidbackarna. Ganska utmanande vandring men av det kändes faktiskt inte mycket för på något sätt blev jag bedövad av det landskap som jag kommit till. Vad är då lite brännande vader?

Jonna Jinton och Leanne Downs i Dolomiterna - vi vandrade bort fån de mest trafikerade lederna

Vandringen underlättades dessutom av att det med jämna mellanrum fanns små mysiga restauranger. Stannade för kaffe på en liten restaurang och sedan traditionell korv med polenta till lunch.

Underbar utsikt över Dolomiterna från Rossalm

Här är Leanne, vi delade taxi från flygplatsen och kom att vandra mycket tillsammans den här helgen. Hon bor i Sittingbourne i England och har sedan den här dagen kommit att bli en fin vän. Något jag beundrar med Leanne är att hon sa upp sig från sitt fasta heltidsjobb och började frilansa som fotograf och skribent hemma i Sittingbourne, hon har verkligen tagit steget och följt sitt hjärta.

Jonna Jinton vandrar i Dolomiterna, Alperna

Nästa fina vandringskamrat – Jonna Jinton! Bara månader tidigare hade vi gjort båda våra ditintills längsta vandringar, en sträcka på 110 kilometer mellan Nikkaloukta och Abisko. Av en mer eller mindre slump hamnade vi på samma resa igen och det var jag så tacksam för. Att vandra med Jonna är en fin upplevelse för hon inspirerar i allt hon gör, hur hon lyckas fånga allt det fina i Grundtjärn och föra det vidare genom datorskärmen med de gyllene solnedgångarna, dimmiga tjärnar i morgonljuset och de mystiska skogarna.

Jonna Jinton, Shaun Jonson och Leanne Downs i Dolomiterna

Här har vi gänget som vandrade tillsammans i Dolomiterna. Det var en dags vandring upp och ned för skidbackarna med en vidunderlig utsikt. Men kanske är det vänskapsbanden som knyts som är de som betyder allra mest. Det som stannar kvar långt efter att flyget tagit oss var och en hem till sitt igen. Jag är otroligt tacksam för att jag gjorde den långa resan för det som ”bara” blev en helg med vandring. Det var värt varenda sekund. Nästa gång jag åker till Alperna vill jag vara iväg längre tid, gå fler dagar och framför allt prata med ännu fler vandrare längs med lederna.

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Lion Alpinsom är skandinaviens största alpresbyrå. 

Just nu har Lion Alpin ett erbjudande som är giltigt fram till 30 juni 2016 där  de ger 1000 kr rabatt per person för de som bokar en paketresa med buss eller flyg till Lion Alpins egna hotell.

Lion Alpin

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara