Ofta är det de små sakerna som gör skillnad. Valen vi gör varje dag i vardagen är små vågskvalp som i slutänden blir till stora kraftiga flodvågor. Ofta gör också de relativt enkla förändringarna mer nytta än vi kanske tror. Som att ta med en egen kaffekopp eller termos och strunta i att ta den där pappersmuggen. Att ta med tygkassar till mataffären och strunta i de både onödiga och dyra plastvarianterna. Att fylla sin egen vattenflaska på hemmaplan istället för att köpa vatten på flaska. Att använda lunchlåda eller lunchbox till maten.

Läs mer: Guide: Så skräpar Du inte ned i Naturen

Visst är det en liten startsträcka innan en kommer igång. Kanske är det framför allt en fråga om att ställa om tankesättet eller att komma ihåg den där termosen, kassen eller vattenflaskan. När det väl är gjort och vanan sitter går det på rutin. Det är då vi kan börja prata om att göra skillnad. Om vi dessutom är flera som hjälps åt och gör samma sak blir effekten både större och snabbare.

Läs merAllemansrätt och Folkvett

Jag går in för att ta med min egen kaffekopp och välja bort engångsförpackningar. För att jag vill värna om vår natur och dess framtid. Därför ansluter jag utmaningen #BringYourOwnChallenge, ett initiativ med syfte att lyfta hur mycket skräp vi konsumerar i vår vardag och hur vi på individnivå kan göra någonting åt det.

Hur tänker du?

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Josefin Svara

    Älskar utmaningen! Personligen tas Termosen och kåsan med överallt även på city brakes? fika smakar ju ändå så mycket bättre i en park!.tae med egna påsar till affären och brukar ibland gömma servetterna på kontoret… Haha fast säg inte de till någon! Självklart måste jag dock jobba mer med mig själv, så många slit och släng vanemönster som blivit normaliserat..

    Tack för de goda värderingar som du sprider!!

    Med värme Josefin

Kommentera

Spara