• Etapp: Blåhammaren – Storulvån
 • Längd: 12 kilometer
 • Beräknad vandringstid: 4-5 timmar

Den här etappen var lättvandrad, väldigt lättvandrad till skillnad från gårdagens monstruösa uppförsbacke som var riktigt segdragen. Idag hade vi sovmorgon till åtta, sedan åt vi frukost så länge att de skivade gurkorna var på väg ut till köket innan vi kom på att det var hög tid att bre på lunchsmörgåsarna och slå in dem i smörgåspapper.

P1080972

P1080982

Hittade dessa gamla klenoder i gången mellan restaurangdelen/receptionen och sovsalarna. De vittnar om den långa historien som finns för fjällstationen. Faktum är att de här stenväggarna är det enda intakta som finns bevarat från fjällstugan sedan resten brann ned. Men Fjällstugan bygdes upp igen och idag är det en knytpunkt för vandrare i Jämtlandsfjällen.

Gästbok STF

Jag har så mycket älsk till den här boken. Omslaget, färgen. Typsnittet på bokstäverna som förkunnar(!) bokens syfte och användningsområde. Här ska det skrivas och delas vandringshistorier. Just den här platsen och ingen annanstans. Som en dåtidens instagram. Just det här exemplaret är från 1957 och jag skulle vara mycket impad om mina barnbarn skulle gå igenom mitt instagramflöde om 60 år. This is the real deal.

P1080985

Här stannade jag till och tittade länge på den stilla, blanka vattenytan. Tankarna tog mig till de där resekatalogerna med glansiga sidor som visar upp infinity-pooler, sådana pooler där vattnet ser ut som att det inte har något slut – det finns ingen kant som stör melan vattenytan, havet och himlen. Och med samma tanke tänkte jag hur det skulle vara om änni fler kom ut och såg den här fantastiska poolen skapad av naturen. Kan det bli vackrare?

P1090019

P1090021

Här stannade vi till och åt våra lunchpaket, med härlig utsikt över forsen som rann på ena sidan och fjällandskapet som bredde ut sig framför oss. Och lite småtrötta som vi var gjorde vi en spontan orkester med lunchtillbehören. (Varning för ovårdad vandringsrapp)

(Parental advisory: Gangsterrapp förekommer) Filmkredd: Martin Olson

P1090047

Med bara några kilometer kvar till Storulvån satte vi oss uppepå en kulle och tittade ut över fjällmiljön. Jag som var helt begistrad när jag gick de första kilometrarna på leden för två dagar sedan kunde fortfarande inte sluta se ut över den ruffa, karga miljön och omgivningarna. Det är något speciellt med fjällvandring som blir en kal kontrast i jämförelse med min vardagsmiljö hemma i Västmanland. TIPS. Investera i lunchpaket på stationerna, det absolut bästa är att det följer med gott snacks som russin, kexchoklad eller så kallat jägarsnus, en blandning av russin, jordnötter och chokladpluttar.

Läs fler avsnitt från Jämtlandstriangeln: 

Författare Angeliqa

10 Kommentarer

 1. Träningsblogga - Ida Svara

  Härlig läsning och underbara bilder!
  Jag har ganska nyss hittat hit till din blogg och måste bara säga att jag gillar den! 😀

 2. Kan man bli annat än vandringssugen när du visar dessa bilder i inlägg efter inlägg? Nåja, vi får nöja oss med Alperna så länge men det är så väldans varmt här nu (27-30°) att vi har fått håll oss i skinnet lite för barnens skull (för oss vuxnas också kanske). Det är helt klart andra knepigheter när man vandrar i hetta och dessutom med barn 🙂

  • Ja, varmvandring är ju ingen höjdare. Är helavis på att du har så nära Alperna – men jag skulle allt föredra sisådär 15 grader varmt =)

   • Fast att slippa myggorna tycker jag var ljuvligt. Vandra i shorts och linne.
    Men klart man behövde ta med mycket vatten, men vi kunde fylla på under dagen (vandrade i Österrike).

 3. Det står på STFs hemsida att man ska vada genom vatten mellan blåhammaren och Storulvån, hur djupt är det?

  • Hej, Jag träffade inte på någonstans där jag behövde vada. Fråga gärna STF vilket vad de syftar på! Allt gott!

Kommentera

Spara