Foto: Martin Olson, OutoorSwe

Dags för ett nytt avsnitt av Vandringspodden och den här gången står fjällvandring på agendan. Jag trodde alltid att jag behövde ta mig långt upp i landet och övervinna utmanande terräng för att få uppleva den där magnifika och speciella känslan av fjäll. Sen vandrade jag Jämtlandstriangeln och tänkte om. Det dröjde inte länge från det att jag lämnade Storulvåns fjällstation bakom mig innan jag överväldigades av de mäktiga vyerna och fjällnaturen.

Därför är det heller inte konstigt att Jämtlandstriangeln är den kanske mest populära klassikern inom svensk vandring. De totalt 46 km mellan fjällstugorna i Storulvån, Sylarna och Blåhammaren är en lättillgänglig tredagarstur som passar både erfarna och nya nyfikna vandrare. I avsnittet går vi igenom hela turen från start till mål – med alltifrån boende och packning till terräng och tillgänglighet. Jag bjuder dessutom på mina bästa insidertips, pratar lyxmiddagar och njutvandring, dammiga stugvindar och nära fjällupplevelser. Dessutom får ni höra om hur det gick till när jag för första gången fick uppleva hur hjälplösa vi är inför vädrets makter.

Lyssna på avsnittet i spelaren här nedanför eller sök efter Vandringspodden i din podcastapp.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara