• Etapp: Storulvån – Sylarna
  • Längd: 16 kilometer
  • Beräknad vandringstid: 5-6 timmar

Första dagsetappen startade från Storulvån, vi gick in på fjällstationen och fyllde på med Håll Fjällen Rent påsar till skräpet under vandringen innan vi begav oss ut på fjället. Vandringen var enkel med bara svag lutning uppför, längs med vägen mötte vi flera andra som följde triangeln i motsatt ritning. Ett norskt par berättade om den spännande historien om karolinerna som vandrat på fälttåg i just de här trakterna för många hundra år sedan , en av de största tragedierna i svensk krigshistoria.

Martin Olsson, Angeliqa Mejstedt och Louise Forslycke Garberg

Startklara och jättepeppade för helgens vandring. Tillsammans med Louise och Martin har jag skrattat sönder varenda magmuskel den här helgen. Det finns liksom ingen hejd på någonting.

P1080684

Lätt att hitta rätt. Väl upptrampad led och som riktmärke syns det stora Sylmasivet snart efter leden.

Hikefulness Vila fötterna på Vandring Jämtlandstriangeln

Vi stannade längs med leden för att vila fötterna, torka strumporna och äta mjukkonserver. Vid den här stugan blev jag helt till mig för att de hade en wifi-punkt och så tänkte jag att det skulle vara roligt att liveuppdatera instagram med den här bilden. Tyvärr för mig men bra ändå så gällde wifin bara för fjällsäkerhetssidor. Jag fick njuta av soliga fjällmiljön IRL istället.

Gott så.

Vandra Jämtlandstraingeln

STF Sylarnas Fjällstation

Vid Sylarnas Fjällstation 1 043 meter över havet välkomnades vi av platschefen Anders, timfärsk på sin position, som drack kaffe med oss ute på verandan och berättade om fjällstationens historia – som också finns att läsa här. Jag fick lära mig att det här är Svenska Turistföreningens äldsta fjällstuga och att varenda gäst som stannat till här finns uppskrivna i liggare som finns bevarade.

Anders stationschef Sylarna

Anders pekar ut den vedeldade bastun nere vid älven och tipsar om att det finns ett uppdämt poolområde för dem som vill svalka sig.

P1080716

Kvällens stora höjdpunkt var en matkasse med ingridienser som vi fick laga till vår egen middag av ute i det gemensamma köket. Med ris, linser, spenat, krossade tomater och annat gott som till slut blev en god vegetarisk gryta. Louise kryddade med garam masala och nästan alla kryddor i det lilla skafferådet, Martin rörde om i grytorna och jag diskade grytor som ett jehu. Maten åt vi sedan till den absolut bästa utsikten i min smak, snöklädda bergstoppar.

P1080723

P1080727

Maten lade vi upp på vitt porslin, den som dukar behöver komma ihåg att varje person ska ha logotypen läslig från sin sittplats. Jag tror att det är ett sätt att hedra måltiden som just lagats och om inte annat hyffs, vett och etikett. I matsalen samsades vi med ett jättegäng trailrunnare, barnfamiljer och äldre. Det är kul att se mångfalden av intressen och livsstilar som samlas här på kvällen.

P1080778

Det här är ett av mina absoluta favoritcitat. Helre enkel mat tillsammans med ett härligt gäng vänner i god gemenskap än att sitta ovalt ensam och äta lyxmiddag. Till frukost serverades gröt, smörgåsar, ägg, juice, kaffe och mycket mer. Efter frukost plockade vi ihop mackor i inlindade i smörgåspapper och fruktsopppa till lunchmat i bruna papperspåsar.

Frukost STF Sylarnas Fjällstation

Fastän myggen hade fest på mina bara ben och fötter så var det värt varenda sekund med den här utsikten till frukostkaffet. Redo för nästa dags längre etapp: Sylarna – Blåhammaren. TIPS: Nu hade vi inte så många dagar att vi hann vara kvar, men annars skulle jag haft en extra dag här för att bestiga Storsylen (1 762 m.ö.h.). Det går guidade turer som man kan följa med på.

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Hej!

    Har precis upptäckt din blogg vilket är konstigt då jag under flera månader sökt information om fjällvandring och här finns ju en massa att hämta. I mitten på augusti ska jag bege mig på min första fjällvandring med tältövernattning. Visserligen inte i nåt av de högre fjällen utan mer flack Fulufjället. Nåt jag ser fruktansvärt mycket fram emot, och inte blir det längtan mindre efter att jag ser och läser om dina fantastiska turer.

    Tack för att du delar med dig och vill peppa folk att komma ut i naturen med tips och råd!

  2. Pingback: Jämtlandstraingeln: Blåhammaren - Storulvån - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara