JohnMooseMusikBand

Namn: John Moose

Sysselsättning: Musikkollektiv

Ursprung: Värmlands skogar

Bildades: 2009 Låt mig introducera den naturnära musikgruppen John Moose. Den gemensamma nämnaren för medlemmarna i musikkollektivet är kärleken till musik och kärleken till naturen.

Tar ett kliv bort från det lättillgängliga för att förmedla budskapet med sitt album John Moose startades som en duo av André och Emil sommaren 2009. Idag har bandet fem medlemmar efter förstärkning av Petter, Tobias och Ia. Albumet tog drygt ett år att spela in och innehåller över 40 instrument. Bandets texter har använts i kursmaterial för universitetskurser i ekosofi. Alla i bandet har växt upp med närhet till de värmländska skogarna, idag bor de i storstan. De vill med sin musik förmedla tankar om det moderna samhällets förtryck mot naturen. ”Vår musik handlar om den ständiga kampen mellan civilisation och natur. Albumet är en historia om alter egot John Mooses resa från civilisationen till naturen och ambivalensen i hur man vill leva och var man hör hemma. Just därför känns valet att släppa skivan i skogen naturligt”, säger André Szeles, sångare i John Moose.

Unikt skivsläpp – Åk ut till närmsta skog för att lyssna på debutalbumet före alla andra Kvintetten släppte sitt debutalbum den 14 april 2015 för alla lyssnare som laddat ned deras mobilapp och som sedan tar sig ut till en skog. Appen är helt gratis och med hjälp av GPS-koordinater som visar att du befinner dig i en skog så låser du upp hela albumet med nästan en timmes musik. Skivan kommer även att släppas i butik och på internettjänster 24 april. ”Vi vill bjuda våra lyssnare på en alldeles unik upplevelse. Vi hoppas att både våra trogna och nya fans verkligen tar sig tid och beger sig ut till en skog. Bara det är en upplevelse i sig”, säger André Szeles.

Lyssna du också – Här hittar du länken till appen som ger dig förtur till skivsläppet! Jag har lyssnat på några av låtarna på albumet och tycker spontant att de är riktigt bra. Framöver vill jag ta mig tid till att lyssna ännu bättre på låttexterna. Lyssna du också! Ladda ned appen på johnmoosemusic.com/prerelease

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Åh vad intressant det låter! Måste ta mig till en skog 😀 Älskar konceptet om försläppet alltså. tack för tipset

Kommentera

Spara