Fyra ljus nedstuckna i snön

Under eken på Ängsö brinner fyra juleljus. ”At the still point, there the dance is” T.S. Eliot Julen är en tid för tacksamhet. Inte tacksam som i ”nu har jag kämpat jättehårt och nått alla mina mål” utan tacksam som i att ta sig tid att reflektera över allt det som är bra i livet. Att vara nöjd precis så som saker och ting är just nu utan att nödvändigtvis koppla samman det med prestationer eller strävan. Att inte vara på väg, eller för den delen stanna kvar, någon annanstans eller någon annan tid. Det handlar om att inte leva i framtiden som vi inte vet någonting om, men att inte heller vara kvar i det förgångna som vi inte kan påverka i efterhand. Allt vi har är här och nu så gör det mesta av  idag. I år har jag funderat mycket kring begreppet tid. Jag läste ett citat i något av de sociala flödena som var ”All we have to decide is what to do with the time that is given to us”. Och om jag ska välja en sak att verkligen ta med mig inför det nya året så är det att fullt ut ta vara på tiden tillsammans med nära och kära. Så här i juletider är det bra att reflektera över det som betyder mest i livet – och nödvändigtvis kommer inte julklappar, saker och kläder på listan. Snarare tid, värme, kärlek och naturnära äventyr. Jag är otroligt tacksam för alla de fina människor jag har i min omgivning. För att jag har möjlighet att vistas nära naturen och vandra oupptäckta stigar. Inte minst är jag tacksam för att så många valt att besöka Vandringsbloggen under 2014. Tack för alla kommentarer, mail och glada tillrop – ni ger mig så mycket energi! Med de orden vill jag önska er läsare en riktigt god jul och gott nytt år!

Tänder ljus på Ängsö

Tänder ljus adventsljus i snön

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara