Att packa ned kaffe i vandringsryggsäcken är lika viktigt för mig som att få med kniv och tändstickor. Smaken är som baken, men hur får man till riktigt gott kaffe i fält? Jag har skrivit ett inlägg om vätskebrist och om hur viktigt det är att dricka rätt för att undvika att bli uttorkad. En av de sakerna man ska tänka på är att undvika alkohol och kaffe eftersom det är vätskedrivande. Men jag antar att det finns fler därute som är som jag. Livet fungerar helt enkelt inte utan kaffe som därför självklart måste med på vandringsturen.

Kaffe-alternativ på vandring:

 • Termos med färdigbryggt kaffe
 • Kokkaffe
 • Nescafé som blandas med vatten
 • Snabbkaffe som blandas med pulvermjölk

Jag har hört att folk har med sig allt från små vispar till pressmaskiner. Personligen köper jag oftast med mig cappuchinopåsar som blandas ut med varmt vatten. Det ger krämigt och gott kaffe på morgonen och så slipper man den beska smaken som neskaffe kan ge. Annars älskar jag när det serveras kokkaffe från öppen eld. Det har helt gudomlig smak. Hur fyller du på listan med kaffesorter? Vilket kaffe blir godast? Har du kaffetermos med dig?

Kaffe i vikkåsa på vandringen

Den här kaffepausen äger rum i ett gammalt luftvärnstorn längs med bruksleden. Turnet erbjuder utsikt över nästan hela mälardalen. Det är en värdig fikapaus om du frågar mig.

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

 1. Jeg har med meg instant-kaffe (Nescafe) på lange vandreturer når jeg må pakke lett. Kokekaffe på kanotur eller dagsturer hvor vekt og volum ikke er så viktig. 🙂

 2. billigtfriluftsliv Svara

  Jag brukar ha med kaffe på termos om jag bara är ute över dagen. Cappucchinopåsar lät spännande, det skulle jag vilja testa! Finns det i vanliga mataffärer? Vilket märke är att föredra?

 3. Hemma, tycker jag att det är viktigt med riktigt bra kaffe, helst nymalet.
  Men på utflykt, då är det miljön som gör hela upplevelsen och dryckeskärlet, helst en träkåsa om jag får önska. /A

 4. Perfekt uppladdningsinlägg inför min solohajk i helgen! Då är det bara min termos, extra fint snabbkaffepulver och jag som ska ut och vandra i Bergslagen. Brukar ha med mig havremjölk för då blir den lite sträva pulversmaken lite rundare och sötare. Och kakorna man doppar i, blir extra saftiga och goda 🙂

  Ha en härlig helg fina du!

Kommentera

Spara