Hösten är här. Mörkret faller tidigt på kvällen nu och vardagen är så påtagligt vardag igen. Jag märker att alla är tillbaka från semestrar och äventyr och runt om bubblar det av nya projekt, kreativitet och den nystart som hösten är på många vis. Minns hur tomt det kunde kännas att komma tillbaka till jobbet efter en maxad semester när jag tryckt så mycket galna upptåg jag bara kunde. Och tanken på att det var 50 veckor kvar till nästa semesteromgång kunde nästan kännas kvävande. Idag har jag lärt mig hur mycket de små vardagsäventyren betyder. Som baklängesäventyret den här dagen. Som att knyta på skorna och gå längs med ån här i stan på lunchen. Att dricka kaffe på en filt med en kompis i en park bara för att det är härligt. Att ta med en fin kvist från utflykten för att ta med hem till vardagsrummet och tända ett ljus framför den på kvällen. Det betyder så mycket för mig. Konsten av kvantitet av kvalitet.

I helgen övade jag just det där.

Jag antog veckans tidigare utmaning i baklängesprestation och åkte iväg med syrran på utflykt till Frösåker utanför Västerås. Vi gick 1,5 kilometer på härliga fyra timmar. Gjorde eld, drack te och pratade skit.  

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara