Mitt bästa vandringsklädtips oavsett vad du ska göra och oavsett hur länge du är ute. Ha alltid med två stycken underställ, se till att ett alltid hålls torrt och så rent som möjligt och använd det för att sova i på natten – använd det andra på dig.

Materialval: Köp aldrig underställ i bomull som drar åt sig fukt som en trasa och tar lång tid att torka. Välj istället ull, merinoull eller syntetmaterial som för bort fukten från din kropp. Jag använder nästan uteslutande ull i mina underställ – merinoull är mjuk och skön men jag tycker de tenderar att slitas sönder och få hål väldigt fort. Oftast tittar jag efter underställ med blandning av ull och syntet som gör att plagget håller formen. 

Därför ska du älska ull för de fantastiska egenskaperna: Värmer när det är kallt och svalkar i värmen. Värmer även när plagget är fuktigt.

Passform: Ett underställ ska sitta ledigt och bekvämt. Välj inte en så liten storlek att underställsbyxorna letar sig nedåt medan du går eller det blir en glipa vid magen. Understället ska sitta skönt och bekvämt nära kroppen utan att vara ett korvskinn. Samtidigt är det viktigt att understället sitter så nära kroppen att de fukttransporterande egenskaperna vidhålls. Så ta dig tid att prova. Jag går ofta upp en storlek på underställ men se så att du hittar vad som är rätt för dig.

Några utav mina underställsfavoriter

Louise har fotograferat mig vid alla möjliga äventyr så jag tänkte passa på att slänga med några utav mina favoritmodeller just nu.

Urbergs underställ i bambu är tunt, mjukt och jätteskönt. Jag valde den gröna modellen från herravdelningen. Min mest trogna följeslagare kommer från Woolpower. I snart 17 år har jag använt deras produkter och det är bara av ren fåfänga, lust och flärd jag köper fler underställ – de blir lite noppiga med tiden men de håller för de tuffaste äventyren.  Haglöfs underställ – det här är en blandning av ull och syntet och jag fullkomligen älskar passformen på understället som känns stabil utan att magen fladdrar runt utan support och sitter snyggt.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara