Uppe i Åre passade jag på att åka på finlunch till Mörsil och Kretsloppshuset. Här vandrade jag och Leanne förbi under den månadslånga pilgrimsfärden mellan Selånger och Trondheim. Och jag har så starka minnen till den här dagen när vi lyxade till det med mat här, för vi var verkligen hungriga. Lite i mitten av en lång vandring har ju ämnesomsättningen kommit igng ordentligt så vi åt som hästar och att komma till buffén här kändes hur lyxigt som helst. Så hur skulle det vara att komma tillbaka nu då? Ja, lika bra som sist. Vi pratar alltså om en dignande buffé med vällagad, ekologisk mat som är så gott som vegetarisk. (Jag försöker minnas om jag såg gubbröra på bordet).

Kretsloppshuset är café och restaurang, det finns en liten ekologiskt inriktad butik och både utanför och inomhus finns oändligheternas oändligheter med blommor och växter. Det finns höns, egna små odlingar och hållbarhetstänk när det kommer till både materialval och mat. Jag blev glatt överraskad av att hitta ett sådant speciellt ställe i något som för mig som kom vandrandes i obygden.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

Kommentera

Spara