Pasta med tryffel. Kött med tryffel. Baguette med tryffel. Pizza med tryffel. Här i Kroatien kommer definitivt bli platsen jag vill ha mitt ålderdomshem på. Dricka rött vin vid havet på kvällarna. Köpa en bubbla och bila mellan vingårdar. Hoppa ombord på en båt nere i hamnen och känna blåsten riva i håret. Precis de där komponenterna som veckan i Kroatien medförde.

Jag sträcker fram en sedel mot mannen som sitter ihopkrupen i en liten hytt bredvid vägspärren. Tillbaka får jag inte ett leende och tack utan en iskall blick som skulle kunna skära i berggrund. Det visar sig att jag inte kommit till betalspärren för att köra vidare på motorvägen utan jag har av misstag nått gränsen till Bosnien. Och gränsvakten gillar inte mutor. Jag får visa mitt pass och vända om igen. Nytt försök att nå till vingårdarna i distriktet. 

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara