Kvällen före starten av mitt livs äventyr. Den 7e augusti mötte jag upp mina vandringskamrater Jonna och Johan vid Hotell Ripan i Kiruna. Det enda jag visste då var att jag skulle ha ett äventyr framför mig som som inte skulle gå att jämföra med någon tidigare vandring jag genomfört.

Det var många tankar som snurrade i huvudet den där kvällen. Hur skulle jag packa ryggsäcken, vilka saker var onödiga att ha med och vilka skulle jag sakna om jag inte tog med. Jag vandrade tillsammans med mina outdrr-bloggkollegor Johan Forsberg som är vildmarks- och överlevnadsexpert och Jonna Jinton som tar de mest magiska fotografierna uppe i Grundtjärn. Kvällen före starten till Fjällräven Classic gick vi igenom utrustningen. För att se så att allt var som det skulle med tälten provade vi att sätta upp dem på gräsmattan utanför Camp Ripan.

På så sätt kunde vi säkerställa att ingen dragkedja var trasig, att ingen del av tältduken börjat mögla sedan senaste turen eller att det saknades några tältpinnar. Jag gick också igenom min egna packning. En av de allra bästa sakerna med arrangemanget kring Fjällräven Classic är att ett bagage på max 60 kilo får skickas till målgången i Abisko. Det tyckte jag var toppen, jag hade med en sportbag där jag packade ned alla lyxartiklar som schampo, extra kläder och badhandduk. Saker som är sköna att ha i målgången.

En sak som är väldigt viktig för mig när jag vandrar, alltså need-to-have-listan, är choklad. Jag packade med mig 400 gram Fazer Choklad, det är en lagom mängd för fyra dagars vandring det ger så mycket mental energi att ha någonting gott till snabbrasten. Det gör att jag kan gå lite längre och lite fortare än annars. Eftersom jag visste att det skulle bli tuff vandring denna vecka hade jag också laddat upp med lite extra vandringslyx; ett paket digestivekex, en förpackning salta katter, en förpackning djungelvrål, två paket Singoalla, ett kilo vinergum, en energibar, färska kanelgifflar, en obestämd mängd nötter och ett paket grovt bröd. Just då tyckte jag att det var smart att packa med extra energi att fylla på med – i efterhand hade jag uppskattat en lättare ryggsäck mer. Följ med på en 110 kilometer lång vandring i en av världens mest vackra natur!

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Kanelgifflar och Vinegum…låter som en kalasidé..tungt men lätt värt det 🙂

  2. Pingback: Eventreporter: Fjällräven Classic, Nikkaloukta - Abisko - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara