Med andan i halsen kom jag småspringandes upp över klipporna mot samlingsplatsen för dagens event. Hör sorlet redan i förväg. Men fattar inte vad det är jag möter förrän jag kommer så mycket över krönet att jag ser en hel drös med friluftstjejer som är redo att kicka igång aktivitetsdagen med Kvinnliga Äventyrare. Det är en lördag i maj och 150 personer kom ut till Ängsö för att göra friluftsiga workshops och hänga framför lägerelden tillsammans. Så otroligt mycket glädje! Det här inlägget sammanfattar dagen från de medverkande som var med

Foto: Sofie Lantto

Helgen startade med fint kvällshäng tillsammans med Rania, Sofia, Mattias, Sofie och Boel. Sofia Brolin på Hildas har sammanfattat kvällen i det här underbara inlägget.

Kvällen före eventet och tiiiiidigt, tiidigt så tidigt som jag bara är uppe när jag ska tll Arlanda smög jag och Sofie ut ur det tysta sovande huset på klippan med utsikt över Mälaren och hittade öns finaste ekar för att fotografera i bästa äventyraranda. Läs Sofies inlägg: Ett dygn med Vandringsbloggen om instagramkontot som fick oss att garva sönder och bilder från dagen.

”150 äventyrerskor från sveriges alla hörn”

Foto: Katarina Wohlfart

Här har många besökare samlats för att lyssna till Ewa Lestrin från Vandringsbloggen Community Stockholm som berättade om vad man kan packa ned i sin vandringsryggsäck och smarta tricks för att gå med så lätt packning som möjligt. Under dagen kunde deltagarna också testa upplevelselöpning tillsammans med Josefin Forsell på Bergslöparna och lära sig grunderna i fotografering tillsammans med Sofie Wennestig Photography och hur man på bästa sätt hanterar Karta och Kompass med Cilla från Vandringsbloggen Community i Uppsala.

Foto: Katarina Wohlfart

Skrivböcker i Högsta hugg under Sanna Rosells workshop i att skriva om sitt äventyr. Till vänster i bild ser du Linnea aka Lanclin som kom ända från Tyskland för att hänga med oss. Det är STORT.

Foto: Katarina Wohlfart

Katarina skriver i sin fotodagbok om dagen på Ängsö: ”Så träffades vi äntligen. Ambassadörerna och alla följare av #kvinnligaäventyrare, ute på Ängsö naturreservat utanför Västerås. Aldrig hade jag föreställt mig att det skulle till att bli ett så stort event! Kanske 150 personer tog sig ut till Ängsö reservatet, från vad som kändes vara många avlägsna hörn av Sverige.”

Artikel från Västerås Tidning: Många Äventyrare på Ängsö där du bland annat kan läsa om kompisarna som förberedde sig med workshopen att överleva i naturen, anordnad av föreningen Bushcraft Sverige,  inför sin vandring i Sarek.

Foto: Sofia Brolin

”Skönt att bara finnas till i en så fin gemenskap”

Foto: Sanna Rosell

Sanna skriver i sitt inlägg Naturskön dag med Workshops och Kvinnliga Äventyrare: ”Lägerelden brann hela dagen för frusna fingrar och grillade marshmallows. Vid den här naturliga samlingsplatsen började alla workshops, där vi fick bra tips för kommande äventyr: varför boxerkalsonger är bättre vandringsunderkläder än trosor, vilket perspektiv som är bäst för naturfoto och hur man sätter eld på en tampong, med mera… Mellan workshops och picknickpauser fanns tid att sitta och snacka och bara vara. Skönt att bara finnas till, i en så fin gemenskap som denna. ”

Kvinnliga Äventyrare ambassadörerna

Foto: Helena Gunnare

Under kampanjen Kvinnliga äventyrare har vi haft ambassadörer som delat med sig av vad äventyr är för dem. På bild ser vi här en del utav dem: Louise Östberg, Rania Rönntoft, Sanna Rosell, Angeliqa Mejstedt, Linnea Edmark, Katarina Wohlfart, Boel Enkvist och Ida Olsson.

Foto: Rania Rönntoft, Northbound Journeys

På bilden syns Boel Engkvist, jag, Sofie Lantto och Rania Rönntoft. Den totalt spontana dresscoden för helgen var rutig skjorta. (Mer kärlek till rutiga skjortor går att hitta HÄR)

Foto: Sofie Lantto

Karin Wallén var med under dagen tillsammans med kändishunden Lovis

”Riktigt bra var det”

Foto: Lena Edenvin

Tälja trähäst framför brasan blev en uppskattad aktivitet.

Lena Edenvin på Gott för själen var med under dagen och bland annat på Hikefulness-workshopen jag genomförde under dagen. Hon skriver såhär: ”Angeliqa höll i workshopen Hikefulness – medveten vandring. Vi gick en liten slinga och gjorde några superbra mindfulness-övningar som man även kan använda sig av i vardagen framför datorn eller nåt. Riktigt bra var det!”

”Möttes av massor med tjejer som var lika nyfikna som jag”

Foto: Malin Fagerqvist

Malin Fagerkvist med bloggen Malins Everyday Adventure skrev bland annat att ”På parkeringen stod ett en hel uppsjö av tjejer som var på väg till Ångbåtsbryggan för att delta i Kvinnliga Äventyrares event. /…/ Blev genast tagen av den härliga naturen runt omkring och gick där för mig själv och sa hit måste jag åka tillbaka när löven slagit ut och solen skiner som högst på himlen. Väl framme vid bryggan möttes jag av en massa tjejer som nog var lika exalterade och nyfikna på dagen som jag.”

”Vi fick lära oss mycket”

Foto: Ulrika Hållén

Ullrika Hållen skrev om sina upplevleser under dagen i inlägget Äventyrlig Lördag på Ängsö. ”Vi fick lära oss att vandra i skog och mark med mer mindfulness, vi fick lära oss om att fotografera våra äventyr, packa ryggsäcken på bästa och lättaste sätt och mycket mer.”

Bonus: Video från dagen

Rania Rönntoft på Northbound Journeys klippte ihop en video från helgen med precis all den glädje och gemenskap som fanns på plats. Läs också inlägget Female Adventurers som sammanfattar helgen i bild.

Tack för en fantastisk dag tillsammans! Det gör mig varm i hela kroppen att se så mycket friluftsglädje, inspiration och pepp på en av de platser jag älskar att vara på allra mest. Jag är så oändligt tacksam för uppslutningen och den fina dagen vi hade tillsammans. Tack!!

Författare Angeliqa

12 Kommentarer

 1. Verkar ha varit magiskt kul! Hade så gärna velat gå på eventet men jag var på möhippa förra helgen. Kommer från Västerås så har varit på Ängsö massvis med gånger och gillar naturen där. Hoppas det kommer fler gånger!

  • Ja så kul! Men vi hoppas på fler gånger och ska sitta och planera framtiden nu under somamren – så håll utkik för vad som händer i framtiden. Kom gärna med i facebookgruppen Vandringsträning Västerås också – för spontana vandringsträffar tillsammans här i Västerås. Helt gratis och du söker bara Vandringsträning Västerås – Vandringsbloggen Community. Allt gott!

 2. Vilken dag alltså! Nästa gång SKA jag vara med, oavsett vad 🙂 Känns nästan som jag var där nr jag läser alla härliga inlägg och inte minst, ser Ranias underbara film. Vilken filmkonstnär hon är!

  Fint ordnat Angeliqa – du är verkligen en glädjespridare av rang – tänk vad mycket gemenskap du är orsak till!

 3. Men tack tack TACK själv för arrangemanget och engagemanget! Så mysig dag med en lagom mix av aktiviteter och häng! Hoppas det blir fler gånger!

  Kram Lena

  • Ja, jag är fortfarande i en glädjevirvel efter helgen. Så himla glad att vi äntligen fick chansen att ses och ha en hel helg tillsammans i systerskapets namn. Mer sådant här för framtiden.

   Kram

 4. Oh så kul att läsa, vill åka tillbaka i tiden. Helt underbart vi hade det, är så glad och tacksam för att jag åkte på den träffen! Så många härliga människor och vilket arbete du har lagt ned Angeliqa! Vi måste ses snart igen! Rania ska tydligen dra söderut om ett par veckor, vore ju kul om vi kunde ses då! Stor kram!

 5. Oj vad många deltagare! Och så himla roligt! Verkar ha varit ett toppenarrangemang! 😀

 6. Pingback: Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

 7. Det här är så himla bra initiativ. Glad att få följa lite från sidan med framförallt de resebloggsbrudar jag känner. Kör på!

Kommentera

Spara