Idag har varit en riktig förbereder och fixardag. För första gången i mitt liv förbereder jag två jätteäventyr på samma gång. Först allt som behöver ordnas och packas inför Fjällräven Classic, där jag kommer befinna mig vid Alesjaure Fjällstation (utan internet) en dryg vecka, sedan den 564 kilometer långa vandringen mellan Selånger och Trondheim som startar bara tre dagar efter att jag kommit hem från Abisko. Jag är så jättetacksam för alla som på olika sätt hjälper till inför långvandringen och jag ser så mycket fram emot att kunna göra en sådan färd. Tack till alla som redan bjudit in oss på kaffe, som låter oss stanna över på en madrass eller erbjuder annan praktisk hjälp. Det har varit helt ovärderligt.

Praktiska förberedelser och uppladdning

Jag och Joel började med att åka till Björnön efter frukost så att jag kunde testa lite utrustning. Sedan var vi på ICA Maxi och handlade snacks till fjällresan. 459 kr kilot 129 kr kilot 89 kr kilot Det finns nötter på TRE olika ställen i butiken. Bland kakbakstillbehören, vid frukten, vid chipsen och naturgodiset. Och hjälp vad priserna skiljer sig åt. Man får plocka fram stora nötdetektivsrocken för att bli klok på det där. Jag plockade till slut ihop alla ingredienser till min egen jägarsnus.

  • Chokladpluttar, mörk 52%
  • Rostad majs
  • Cashewnötter
  • Valnötter
  • En liten geisha per dag

Lamm på Björnön

1090670

Nyblivna lamm på Björnön. Inte mer än dagar gamla.

Teknik som laddas

Tekniken som underlättar vandringsrapporteringen. GPS klockan som med en knapptryckning delar dagsrapporter till YouTube och Twitter. Kameran som wifiar direkt till smartphone och läsplatta för direktuppdatering på bloggen. Och miniroutern som ger internet till alla prylar på en gång, även om jag inte har wifi. Powerbanken kan ladda telefonen fem gånger och plattan en gång. Det här är första gången jag verkligen känner att tekniken jobbar med mig. Det har jag väldigt stor del att tacka Tillväxtfonden för som stöttat Vandringsbloggen i sommar. Ska bli spännande att liveuppdatera från St Olavsleden senare i sommar. Nu ska jag väga alla små prylar som ska packas med på långvandringen. Sedan blir det lördagsmys även här hemma. Jag har laddat upp med nytt yogi-te (sådana tepåsar som kommer med små visdomsord) och meloner. Trevlig helg önskar jag så Länge!

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Hej
    Intressant att läsa om alla förberedelser. Hur mycket jägarsnus/trailmix räknar du med går åt per dag?

Kommentera

Spara