Idag åkte jag och mamma längdskidor på isen utanför Björnön. Vi mötte många personer på isen och de flesta hade på sig långfärdsskridskor eller hockeyrör. När vi kom till parkeringen var det hyffsat lätt att hitta plats men när vi skulle åka hem igen var det ett tiotal bilar i kö för att komma in till området.

Isrosor och snövågor på Mälaren

Isrosor på Mälaren

Isrosor bildas när luftfuktigheten på isen fryser till rimfrost i kombination med mycket stark kyla. När jag fick se de här var jag tvungen att kliva av längdskidorna, sticka ned stavarna i snön och lägga mig ned på magen i en snödriva för att fotografera de kantiga isformationerna.

Längdskidor utanför Björnön is olen

Snövågor ute på Mälaren

Nästa isfenomen hittade jag längs med det väldigt improviserade längdskidspåret – vågor på isen. Det ser ut precis på samma sätt som sanden gör under vatten när man snorklar och tittar ned på hur botten formats efter oändliga timmar under vågornas kraft.

Taxar och långfärdsskridskor på isen

Jag är överförtjust i taxar, det är någonting med dess proportioner som gör mig glad av att bara se dem springa, speciellt på isen och i synnerhet som draghund till någon som åker långfärdsskridskor. Idag kom två taxar samtidigt.

Varm choklad och två sittplaster i solen vid sjön

Dagen på isen avslutade vi på en solig brygga med varm choklad, mackor och mandariner. Vad har du för all-time-high recept för en vinnande solig vintersöndag? Ge ditt bästa tips i kommentarsfältet!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara