Med vinden susande i håret och en varm vårvintersol som värmde ansiktet har jag njutit hela vägen genom den här söndagen. Jag, mamma, Linnea och Johan fick tag i de sista paren långfärdsskridskor hos uthyrarna här i stan.

Vi ville verkligen ta tillvara på den här helgen med både fenomenalt väder och is innan vi går mot allt varmare tider – därför var jag in i bövelen tacksam för att få tag i utrustning bland alla sportlovsfirare och nyss-fått-lön-sporthyrare. Ibland har man ordentlig tur.

P1010230

Isen bakom mig dånade och tjongade i värmen från vårsolen. Jag tycker att det känns mäktigt att stå där mitt i naturen och tänka på hur stora krafter som rör sig under mina fötter.

P1010236

P1010238

Vi stannade till vid bryggan på Östra Holmen och åt ostsmörgåsar med varm choklad.

P1010242

Här är vi allihopa. En av de här snyggingarna är min syster och en av dem är min mamma. Men uthyraren på förmiddagen trodde jag och mamma var syskon. Hoho, gissa om en av oss var på extra strålande humör hela dagen!!

P1010252

Nu var det längesedan jag var ute sist tillsammans med Per som instuerade mig i åk-teknik för noobs. Då fick jag genomtänkta instruktioner och direkt feedback på min åkteknik vilket gjorde att jag snabbt kom upp i rätt bra fart. Men nu var det som att de instruktionerna trillat ut på andra sidan öronen, för jag hade det verkligen kämpigt med att få in det där rätta långfärdsskridsko-knycket igen. Efter några timmar på isen så sjunger det i fötterna. När jag klev upp på land med skridskoskenorna i handen var det som om fötterna inte alls kunde koppla att de inte skulle åka skridskor mer. Jag skrattade för mig själv när jag gick där –  för det måste sett roligt ut när man kommer instapplandes på parkeringen bland alla de nyanlända friluftsentusiasterna. Nu är definitivt några nya muskler väckta till liv under fötterna, kring fotlederna och i benen. Härligt!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara