Hej Emelie och välkommen till Vandringsbloggen! Vem är du?

Jag är dalkulla ut i fingerspetsarna, vilket innebär att jag alltid firar midsommar i folkdräkt och blir lika löjligt lycklig varje gång jag rullar in i Mora efter äventyr utomsocknes. Förutom att vara lokalpatriot är jag också kommunikatör, retoriknörd och utomhusmotionär. Det ska mycket till – ungefär extrem snöstorm – för att få mig att träna inomhus! Här senast åkte jag Nattvasan, nio mil i pannlampans sken – vilken upplevelse! Nu när det börjar bli bart på vägarna njuter jag av att kunna gå utomhus i gympadojor.

Vilken är din favoritvandringsled?

Den kanske inte kvalar in som regelrätt vandringsled, men jag tröttnar aldrig på att gå upp till toppen av Gesundaberget utanför Mora och njuta av utsikten.

Hur ser din relation till naturen ut?

Jag skulle nog säga att jag är en bekväm friluftsentusiast, som njuter av att vara ute och sen gärna går in när det är dags att sova. Som liten åkte jag också mycket skidor och har även orienterat en hel del, så att vara ute i någon form har alltid varit självklart. På senare år har jag dessutom blivit mer medveten om vilket lugn jag får av att vara ute i naturen, det hjälper mig att få ordning på tankarna när de spinner iväg för mycket.

Vem är din största förebild?

Åh vad svårt, det finns ju så många härliga personer att inspireras av! Jag skulle ändå säga att mamma och pappa är två starka förebilder som lärt mig vikten av att vara mig själv, att jag duger som jag är, att ställa upp för andra, att försöka se det ljusa i livet, att alltid fortsätta kämpa och att det är okej att vara ledsen ibland.

En hemlighet ingen vet om dig?

Jag är en riktig strumpstickare! När jag väl har tiden och kommer in i ett flow kan det lätt bli ett flera par i veckan – vilket också medfört att min strumplåda är smått överfull. Dock har de flesta i min umgängeskrets numera väldigt varma fötter…

Berätta vad som händer i framtiden med Vandringsbloggen?

Angeliqa och jag gör en nystart med poddandet, vilket ska bli hur kul som helst! Snart lanserar vi en sprillans ny podcast, där vi kommer plocka upp tråden från Kvinnliga Äventyrare podcast och bland annat fortsätta prata om viktiga friluftsämnen som berör jämställdhet, stereotyper och prestationskrav. Den landar snart i etern, så håll öronen öppna! Dessutom kommer vi lägga stort fokus på att utveckla Vandringsbloggen innehållsmässigt för att skapa ännu större värde för besökare, med alltifrån guider och reportage, till tester, tips och mer personliga inlägg. Helt enkelt skapa en så lärorik, pappande och inspirerande mix som möjligt!

Författare Angeliqa

8 Kommentarer

 1. Låter som att Vandringsbloggen kan bli dubbelt så bra. Lycka till båda två!
  //Carl

  • Allt kan alltid bli bättre – annars är man ju farligt ute om man slutar utvecklas, slutar drömma och slutar ta de där riskchanserna som behövs på vägen.

   Allt gott Carl!

 2. Kul! Ser enorm mycket fram emot er nya podcast. Friluftslivet har fortfarande mycket normer som behöver diskuteras och ni två tillsammans är ju perfekta teamet ❤️?

  • Jaa, superroligt – det gör oss jätteglada att höra! Emelie är prick vad som saknats så detta kommer verkligen bli hur bra som helst och självklart fortsätter vi vrida, vända och rumstrera om i friluftsvarandet på alla tänkbara och otnkbara sätt. Om du kommer på något vi borde ta upp är det bara att hojta – just can´t get enough!

   Ha en superfin helg nu så säger jag på återseende!

   /Angeliqa

 3. Hej Angeliqa och Emelie

  Vill först tipsa Emelie om Bispbergsklack utanför Säter som också bjuder på underbara vyer över det vackra landskapet Dalarna, gärna med Jussi i hörlurarna.

  Vet inte hur jag skall definiera det men detta med Kvinnliga äventyrare. Jag är inte kvinna utan man och jag är mycket avundsjuk på detta med den kvinnliga gemenskapen, kanske jag skulle definiera mig som hen och smyga in mig hos er (nej- jag är lyckligt gift sedan många år och har inga andra avsikter). Men ni verkar ha så mycket roligare än vi män där prestige och prestation ger status, något som är direkt uttråkande.

  Girlpower kramar till er alla!!

  TR

  p.s om ni har något evenemang i Jämtland och ser någon som liknar en påskkärring på 189 cm och med storlek 47 på fötterna kanske det är jag som klätt ut mig.

  • Hej hej,

   Åh även jag tar varmt till mig av härliga vandringstips i dalamiljö eftersom jag fått blodad tand för området 😀

   Kvinnliga Äventyrare är verkligen en fantastuiskt varm gemenskap med mycket glädje, uppmuntran och pepp. Precis samma härliga anda och stämning är mina ambitioner att ha i alla Vandringsbloggen Communitys grupper på Facebook. Där inte kilometrar och höjdmetrar räknas utan känslan av att vara ute och där alla har en självklar plats i gemenskapen, det är högt i tak att ställa frågor och inte minst få peppande uppmuntran 😀 Sök på Vandringsbloggen Community för att nå modersgruppen, eller Vandringsbloggen Community och Jämtland för att hitta lokala grupper.

   Uttråkande friluftsliv vill vi inte ha mer utav. Tillsammans kan vi skapa en helt annan framtid.

   Allt gott och stor varm peppande kram både från mig och Emelie

Kommentera

Spara