Det kom in en läsarfråga: Hej Jag skulle vilja ha ett tips på hur jag kan fästa mitt stormkök utanpå ryggsäcken, det tar så stor plats när man har det i ryggsäcken. När jag packar min ryggsäck är mitt mål att allt ska få plats inuti ryggsäcken och under vandringen försöker jag hålla mig till att utrustning och kläder antingen används, hålls i handen eller är ordentligt nedpcakad i ryggsäcken. Det är otroligt lätt att någonting försvinner, lossnar eller glöms kvar annars och just köket är en så otroligt essentiell del av packningen att jag inte skulle vilja ta risken att tappa det. Kan du investera i ett mindre kök eller kanske en större ryggsäck så att allt får plats i ryggsäcken? Finns det något annat du kan fästa utanpå?

Tips från Vandringsbloggen Community

Jag frågade också medlemmarna i Vandringsbloggen Community vad deras bästa packtips var för att spänna fast köket utanpå ryggsäcken och det kom in flera olika svar som kanske också kan vara till hjälp för dig. ”Fäst köket på säcken” Lundhags V+ 10. Att fästa utanpå bör i så fall kolla upp möjligheter att fästa den på din aktuella säck. Säkra den med extra lina om den lossar.(Jag hade bla tältet i denna praktiskt) ”Packa aldrig på säcken” När jag gick i skåjterna så fick vi lära oss att aldrig packa saker utanpå ryggan. Av den orsaken köpte jag ett mindre kök. Det köket var typ tre ggr mindre men bättre än det klassiska gamla trangiaköket. Har inte ångrat det. ”Köp ett påhäng till ryggsäcken” Håller med ovan talare angående en V+ eller likande bättre påhäng till ryggan. Brukar bära allt jag behöver för nästa rast/lunch i den yttre väskan. ”Använd elastiska linor och karbinhakar” Rekommenderar att binda ihop några elastiska linor ex shockord/helikord. Går att göra mycket med dessa helt beroende på ambitioner, nyttja även karbinhake, surrnät etc. Se bara till att det inte skramlar allt för mycket och att det verkligen sitter. Finns oändligt med möjligheter? ”Fäst köket med topplockets rem” Håller med om allt i ryggsäcken, men annars skulle jag nog sy fast två öglor på påsen stormköket förvaras i och trä den vanliga remmen till locket genom. Om frågeställaren förstår ??

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara