Det finns få saker som gör mig så glad som läsarfrågor. Igår hörde Micaela av sig till mig med en jättebra fråga. Om alla vi friluftsnördar som hänger på outdrr slår våra kloka huvuden ihop tror jag nog att vi kan ha massor med tips, råd och erfarenheter som hjälper Micaela på traven!

Hej.

Skulle du kunna ge något tips på (kanske ett inlägg) ett par tält som skulle kunna passa om man ska ha det stående en längre tid, kanske en till två veckor.

Jag är nämligen på jakt efter ett som är hyfsat lätt att bära, ska som sagt stå på plats länge, 2-3 personer och helst hyfsat lätt att packa upp…

Vad har du för erfarenheter och råd att dela med dig till Micaela av? Skriv i kommentarsfältet! När jag själv är ute och vandrar stannar jag sällan mer än en eller två nätter på samma ställe. När jag valde tält var det viktigt att det skulle vara relativt lätt till vikten och absolut lätt att fälla upp och ned. När man bär saker på ryggen är både utrymmet och vikten saker som är viktiga att ta ställning till. Men ska man ha tältet stående under lite längre tid är det ju andra saker som kan vara viktigare.

IMG_7244

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Matthias / 28summits Svara

    Högt upp på min inköpslista är Hilleberg Nammatj 3, eftersom det är möjligen en av de bästa 3-persons tält som du kan få. Det är ganska rymlig, robust och som en del av Black Series från Hilleberg gjord för alla typer av väderförhållanden. Det är inte billigt, men jag antar att om du vill köpa ett tält för årtionden framöver, det är ett bra val.

Kommentera

Spara