Vad har du haft för husdjur av den mer ovanliga sorten? Malar, silverfiskar, namngivna dammråttor och spindlar på balkongen har kommit och gått vid något tillfälle. Men de kallar jag mer ohyra än husdjur.

Men till frågan om det allra konstigaste djuret jag haft någon gång. Hehehe. Ehehe. Det är faktiskt myror. Jag hade ett helt eget myrakvarium, eller Antquarium som det kallas på fackspråk, när jag pluggade i Uppsala. Antquariumet uppfanns som ett expermient av NASA som tog fram en näringsgelé som visade sig vara perfekt för myror att äta och bygga bo i. Myrorna fångade jag ute i skogen. Men efter några få veckor började myrorna dö en efter en och jag insåg efter att ha fördjupat mig i myrornas leverne att de behöver en drottning för att leva och någon sådan går inte att få tag i lagligt även om vissa internettjänster erbjuder honor för obskyra summor. En affärsidé och bransch jag inte var bekant med och som kom att förvåna mig stort.

Under min uppväxt har jag haft mer standardhusdjur som en kanin som alltid stampade med fötterna i marken och hette Birk, en orange norsk skogskatt vid namn Zally. Men allra mest älskade jag mina två marsvin som åt morötter och gurka som om det inte fanns någon morgondag, ett virvelmarsvin vid namn Torsten och ett strävhårigt marsvin vid namn Teddy. Under mina sena tonår hade jag en sköldpadda, Evert, som bodde i ett femtio liter stort akvarium och som hade sin absolut största hobby att försöka äta de andra fiskarna i tanken. En av mina favoritfiskar blev sjuk och simmade lite för sakta en dag och efter att jag kom hem från skolan och såg fiskens flytande skelett i tanken så blev min relation till Evert aldrig densamma igen.

Idag drömmer jag om att skaffa en fyrbent vandringskamrat i form av en korthårig, brun tax.  Har du något husdjur – vanligt eller ovanligt?

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Jag har levt med många olika djur som barn, mina föräldrar lät oss ha diverse kamrater. En storjävla råtta som hette Tea, en hel mängd gerbiler, en hamster, nå eremitgräftor etc. Men mina älskade djur är undulater förstås. Min första hette Busen (och Hasse var hans kamrat, men Hasse var aldrig lika älskad) och sedan dess är det undulater som gäller om jag ska leva med ett djur.

    • Angeliqa Svara

      Eremitkräftor och Gerbiler – wow det var inga vanliga husdjur det 😀 Tack för att du delar med dig =D

  2. Bananflugor

    I högstadiet på biologin läste vi om genetik och arvsanlag. Då jag var mycket klåfingrig i unga år så kontaktade jag ett universitet (minns inte vilket) och de skickade mig ett antal olika burkar med bananflugor, vilka hade olika arvsanlag som storlek, färg mm. Sedan var det bara att blanda två olika och sedan fick flugorna göra ”jobbet” sedan blev det att räkna på vilket anlag som var dominant. Huruvida mina föräldrar uppskattade hundratalsflugor i olika burkar i källaren och vilka konsekvenserna hade blivit om de hade rymt lämnar jag osagt.

Kommentera

Spara