”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” Susann som bloggar på Den gröna turisten lämnade en kommentar till mitt inlägg om miljövänliga aktiviteter alla kan göra. Jag tipsar om att vandring inte behöver ske långt bort utan alldeles utanför dörren utan bil och bussresor som sliter på miljön och att det finns små saker alla kan göra som i slutändan gör stor skillnad. Lämna saker du inte använder till loppis och låt någon annan glädjas åt sakerna eller sluta använda pappersmuggar till ditt kaffe. Enkelt och miljövänligt. Susann kom med massor med bra tips som jag gärna vill att även du ska få ta del av:

Helt rätt, jag håller med dig!Framförallt tycker jag att man inte ska kasta sådant man inte behöver utan tänka efter om någon annan kan ha användning av det man själv inte längre behöver.

Mina vardagstips för en mer hållbar tillvaro är annars att ta med en kasse till affären istället för att köpa kassar varje gång, köra fulla tvättmaskiner men mer sällan istället för att tvätta ett par plagg åt gången, köpa lokalproducerad mat när det är möjligt och överhuvudtaget tänka på att handla av lokala småföretagare istället för multinationella företag när det är möjligt.

Den gamla slitna parollen “ingen kan göra allt men alla kan göra något” är faktiskt inte så dum när man tänker efter…

Sedan vill jag alltid slå ett slag för att välja så hållbara alternativ som möjligt när man väljer vad man ska göra på semestern! Tänka hållbart, även i det lilla som sopsortering och minskade transporter, borde vara lika självklart borta som hemma.

Tack Susann för dina kloka ord.

IMG_8397[1]

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara