Efter förra veckans avsnitt av Vandringspodden, när jag och Emelie pratade prylar och utrustning, var det många som frågade om konkreta packlistor där det faktiskt står svart på vitt vad en ska ha med sig. Jag förespråkar som sagt en stark ”det beror på-tanke” vid all typ av vandring – där en alltid måste anpassa packning och utrustning efter turen. Men därmed inte sagt att jag har ett gäng packlistor på lager för olika typer av just sådana varierande äventyr.

Här har vi alltså en samlad lista med packlistor:

  1. När du ska ut över dagen: Packlista för Dagsvandring
  2. När du ska vandra flera dagar och övernatta i tält: Packlista för Fjällvandring
  3. När du ska pilgrimsvandra i Spanien: Pilgrimstips – Packlista inför El Camino de Santiago
  4. När du ska långvandra: Packlista – Långvandring St. Olavsleden
  5. När du vill packa smart: Packa vandringsryggsäcken rätt – Mina 5 bästa tips

Vill du ha ännu fler och ännu mer konkreta tips vill jag passa på att göra hutlös egenreklam för min bok Vandra. Däri har jag samlat än mer utförliga guider, med tillhörande bilder på packningsinnehållet, för att göra det ännu tydligare.

Lyssna också gärna på poddavsnittet. Använd spelaren här nedanför eller sök efter Vandringspodden i din podcastapp.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara