Idag har jag haft en kreativ dag. Jag har varit helt uppslukad framför datorn och fått massor med att-göra-saker avbockade vilket känns skönt inför helgen som väntar. Dagen kom att ha den röda tråden El Camino och Jobb – en vild blandning av tankar om tid och pengar. Jag började morgonen med att lyssna på en intressant intervju med Sören Kjellkvist på Husky Podcast. Han pratade bland annat om relationen mellan tid och pengar – om hur vi tenderar att slösa med pengar på ett sätt som gör att vi tvingas slösa bort vår tid på att jobba långa och många timmar om dygnet.

”Kommer man till insikten av att tid är det viktigaste som finns så kan livet bli så oerhört mycket innehållsrikare.” Sören Kjellkvist

Arbete kan ju vara självförverkligande i sig, men det kan också vara ett medel för att kunna självförverkliga sig på andra sätt. Hur som helst kan jag ju bara hålla med om att det är tokdumt att jobba mer än man behöver BARA för den sakens skull att man behöver betala av på lån för bilar, båtar, sommarstugor och villor som man egentligen inte har råd med. Eller ens hinner använda för att man är på jobbet. Kanske är downshifting lösningen för många. Eller att välja jobb där man har flow. Då är det ju inte jobbigt att jobba, eller? Work with your passion and you’ll never work a single more day in your life.

Vandringsbloggen - Timmarna på kontoret - Facebook

Psst. Ladda gärna ned någon av mina specialdesignade Facebook-header HÄR. Efter lunch gick jag ned på stan och träffade en gammal arbetskamrat för att fika. Hon är och har länge varit en förebild för mig, hon var min mentor när jag var nyexaminerad från universitetet och visade mig vägen in i arbetslivet. Vid sitt skrivbord hade hon ett fotografi från när hon vandrade Caminon. Där såddes ett litet frö för mig att själv vandra till Santiago de Compostella. Hur som helst så kom dagen att handla mycket på jobb i olika former. Osökt kom jag att tänka vidare på det här med avslut. När man av olika anledningar väljer att gå vidare. I karriären. Byta arbetsplats. Byta idrottsklubb. Byta livspartner. Byta vänner. Ja, vad det nu än kan vara för anledning till ett uppbrott. Hur viktigt det är med bra avslut.

Att avsluta en långdistansvandring Inom HR och Employer Branding är det lika självklart med bra avslut som bra introduktion. Alla chefer har ett intresse av att skicka ut medarbetare som avslutar sin anställning på arbetsmarknaden som fortsatta ambassadörer för företaget. Ett bra avslut gör att den före detta medarbetaren pratar gott om sin tidigare arbetsgivaren till nya arbetskamrater, chefer, släkt och bekanta. Det sprider goodwill för företaget och vårdar relationen så att hen kan tänka sig att komma tillbaka – i det fall gräset inte var grönare på andra sidan. Jag har haft en chef som verkligen satte fingret på det här med avslut. Hon berättade att en av hennes viktigaste uppgifter var att utveckla människor och sedan låta dem flyga när de var redo. När jag vandrade Caminon så var det viktigt för mig att ha några dagar på plats i Finesterre, det som kallas för Världens Ände. Där fick jag samla ihop mina tankar. Där gick jag längs med stranden och letade snäckor och satt längst ut vid fyren och tittade ut mot ett aldrig sinande hav. Och jag behövde de avslutet innan det var dags att flyga hem. Vad är din relation till pengar och arbete? Har du varit med om något riktigt kasst avslut? Eller haft ett extra bra avslut? Hur var det och hur kändes det? Hur skulle ditt liv se ut om pengar rullade in utan att du gick till jobbet? Finstilt: Detta inlägg är skrivet av mig som privatperson och har ingenting med min arbetsgivare att göra. 

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Bra skrivet, man ska nig stanna upp och tänka till ibland och inte ”rusa” på som vanligt. Det finns mycket fint och värdefullt på ”sidorna” man kan missa.
    – Vandrar man i lagom takt ser man mycket 🙂

  2. Jag har lyssnat på många avsnitt av husky podcast och det med Sören är det absolut bästa. Så inspirerande.

    • Ja, det är lätt att förstå varför detta avsnitt blev 1 h 44 minuter. Tiden flög fram och jag hade gärna velat höra mer. Sören inspirerar med hela sin person och för fram viktiga budskap.

Kommentera

Spara