Idag smet jag in på Myrorna en snabbis på väg ned på stan. Just nu är jag på jakt efter en visseljohanna i röd eller gul emalj – men den verkar aldrig komma min väg. Däremot hittade jag några andra riktiga fynd.

P1040698

En kopparkanna med litet lock för pipen, det blir inget vissel, men det är en trevlig detalj. Till den har jag en grytlapp som har korsstygn med brodyren ”Kaffetåren bästa är” och ”Baka liten kaka”.  De kommer jag använda över brasan när sommardagen övergår till ljum kväll och göra kokkaffe med utsikt över mälaren.

P1040702

En härlig sommarklänning som jag trånat efter hur länge som helst. Jag har stått i den fina butiken nere på stan och känt det skira tyget under mina fingrar men inte riktigt mäktat med att motivera varför jag skulle lägga så mycket pengar på en klänning. Nu hängde den där på galgen, i rätt storlek och ser ut som att den är helt oanvänd. Gissa om jag blev lycklig i hela kroppen. Klänningen ska jag ha tillsammans med beiga sandaletter till en kompis Studentexamen. Jag kan inte bärga mig.

P1040700

En flätad hammock i rotting och häftiga små kulor. Utseendet på den tog mig direkt till en tropisk ö med smaragdblått vatten och ljus fin sand. Men jag tror den här kommer att bli riktigt bra ute på Ängsö, tillsammans med någon form av bambustängsel som jag tänkte att det vore fint att plantera i. Men om ärligheten ska fram så blir det nog så att jag”lånar” några av de planteringar som redan finns och ger dem nytt utseende – gröna fingrar är inte min starka sida. Jag återkommer med fullständig rapport från hammock-upphängningen senare. Jag ser redan hela bilden framför mig hur mysigt det kommer bli med kuddar, en filt lite chickt slängd på kanten så att den bara nästan nuddar stråna på ängen och hur jag kommer att ligga där och läsa deckare många långa timmar i sommar med en lemonad i handen och en bok balanserandes i andra handen medan vi svajar fram och tillbaka i den lätta sommarbrisen.

P1040697

Klänning 90 kr, Bambustängsel 25 kr, Kaffe broderi 25 kr, Hängmatta 100 kr, Kaffepanna i koppar 90 kr.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara