1964 öppnade portarna till Universal Studios i Los Angeles. 50 år senare kliver jag in i en värld av illusioner som ger TV och films itt liv. Kliver på ett litet tåg som tuffar runt mellan studior för flera platser jag känner väl i hur de ser ut genom skärmen. Kör förbi gatan Wisteria Lane från Desperate Housewifes, sitter bara meter från King Kong. Hittar filmklassiker som stranden där Hajen spelades in och motellet från Hitchcocks Psycho.

Resten av dagen går jag på seminarium om hur trickfilmning, studioeffekter och möter djurtränaren som ser till att djur som medverkar i olika filmer beter sig som önskat. Jag åker berg och dalbana med shrecktema och ser 4D film och har bokstavligt talat träsktrollets snor i hela mitt ansikte. Oh, dagen alltså. På vägen ut viskar någon till mig att Matt Damons bil står utanför ett av studiohusen. Dagen på Universal studios innehöll kostymer från Bourne Identity, American pie och jag fick lära känna rösterna bakom The Simpsons.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara