Dagens avsnitt av Ute med P1 med programledare Linnea Luttu tar upp vikten av återhämtning och jag är med och pratar om olika former av utehygien. Hur går man egentligen på toaletten utomhus när det inte finns dass och kanske där kalfjället lämnar få ställen till privatliv? Hur gör man med toapapper och ”avfallet” och hur fungerar det egentligen att ha utemens?

Läs mer:

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Alskade detta avsnitt! Tva superviktiga grejer: hur himla bra naturen ar for ens mentala halsa, och hygientips for kvinnor ute i skog och natur! Behovs verkligen prata med om detta for att avdramatisera och normalisera kvinnliga behov ute i naturen. Tack for dina tips Angeliqa!

    • Tack – vad roligt att höra <3 Och JA vi behöver prata så otroligt mycket mer om kvinnliga förutsättningar för frilufsande på alla nivåer. Från prestationsnormer till handfasta praktiska menstips. När jag växte upp fanns ju inte hela fantastiska internet att leta information på eller grupper online att ställa frågor i så det har varit svinmycket trail and error och just utehygien har jag tyckt är skämsigt att fråga andra om - vem frågar man då liksom? Så nu basar jag gärna ut information och erfarenheter till alla som vill lyssna. Kram

Kommentera

Spara