I senaste avsnittet av Kvinnliga Äventyarre Podcast pratar jag och Emelie om det här med friluftsprylar och stressen som kan uppstå utav dem. 

Vad behövs egentligen i packningen och vilka tre prylar klarar du dig faktiskt inte utan? Idag pratar vi prylar och framför allt om den enorma prylhets som tagit över friluftscommunityt de senaste åren. Jakten på gram och lättviktspackning, supermaterial och diverse teknologiska lösningar får det i grunden enkla att framstå som rena vetenskapen. Var tog det spontana och njutbara i att bara bege sig ut vägen? Det och mycket mer i dagens down-shiftande avsnitt.

Läs mer:

 

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

 1. Prylhetsen och jakten på gram har tydligen spridit sig ned till dem som den saknar betydelse för. Den klassiska gramjakten lär Gunde Swan stå för; https://www.expressen.se/sport/langdskidor/sa-drevs-gunde-till-tarar-av-wassberg/

  Jag är långt ifrån det utövandet där gramjakten har någon betydelse vilket inte är detsamma som att jag vill bära onödigt tungt.

  Jag är också medveten att de stora klädtillverkarnas marknad är kunder i de större städerna och att kläderna företrädesvis används till och från arbetet. Vilket märks både på prislappen och att design prioriteras före funktion.

  I mitt friluftsliv har jag prioriterat kläderna i olika kategorier förbrukningskläder (skjortor, t tröjor och bomullsbyxor) de slits hårt och billiga kläder är lika bra som dyra och jag blir inte lika ledsen när de går sönder.

  Skalplagg, värmetröjor, mössa och handskar är det bästa kvalitén som gäller och jag har i över 15 år använt kläder från TAIGA (taiga.se) de är specialiserade på kläder där funktion är det viktigaste och de duger knappast på afterski i ÅRE. Min erfarenhet är att dessa kläder ger lägsta K/SD värde (krona/skogs dag).

  Slutligen: mitt förhållningssätt till prylar och då främst kläder är densamma som för kvinnor döm dem inte efter utseendet och lita på din magkänsla.

  Varma kramar till er alla från ett vintrigt Frösön.

Kommentera

Spara