Vi var de enda turisterna på bussen till Pekan. När vi kom fram var vi de enda som steg av och de enda turisterna som vi kunde se. Vi hittade en ny lokalbuss som skulle ta oss till Kuantan och det var verkligen en lokalbuss. Den stannade överallt, folk plingade när som helst och bussen stannade. Busshållplats eller inte, det verkar inte spela någon roll här.

Upp på en ny buss till Cherating, som på samma sätt stannar precis överallt. Vi hade nästan ingen kontroll på när vi skulle av. Men det hade chauffören och biljettkontrollanten. De stannade och pekade på oss att nu var det minsann dags att lämna bussen. Och vi gick ut till ingenting såg det ut som. När de såg att vi var lite förvirrade så pekade de ner på en sidoväg. Så vi började traska där och bussen åkte vidare.

Efter en kort promenad hamnade vi på ett jättetrevligt ställe mitt i Cheratings strandväg. Vi hann bara med att checka in och äta lite mat innan det var dags att sova nästan, men det som vi har sett hittils här verkar vara bra. Det verkar som om det är ett lite mera ”turistig” ställe, men det kan vara skönt ett tag. Planen är att slappa här och bla titta på mangroveträd.

Här lever livet sin stilla gång. Nu känns det verkligen som semester. I den lilla staden Cherating finns allt man behöver för att klara sig gällande mat, dryck och andra förnödenheter. Stranden ligger ett stenkast bort och vi bor i en stuga som klår alla våra tidigare boenden med hästlängder. De enda småkryp som finns är myggor, vilka effektivt hålls borta med hjälp av myggspray som aldrig skulle godkännas på den Svenska marknaden. Men vi besöks även av små gecko ödlor, det är trevliga små varelser som kommunicerar med varandra genom att göra kluckande läten. Skönt med dessa trevliga gäster i motsats till djungelns många blodiglar och jättemyror.

Här i staden är vi som sagt nästan de enda turisterna. Den långa, långa stranden har vi för oss sjäva. Dock fick vi sällskap av en löst springande hund som tog följe med oss nästan en halvtimme innan den hittade andra roliga saker att jaga. Dagen spenderades med att lösa korsord, spela kort och läsa på stranden. Mellan två palmer knöt vi upp en hängmatta där vi turades om att ligga och lata oss i skuggan. Självklart badade vi även i havet.Idag har vi provat på ännu en av havets läckerheter. Krabba. Vi fick själva välja ut vilka som skulle tillagas från ett stort akvarium. Nu på kvällen tänkte vi besöka den lokala nattklubben där det utannonserades karaoke, öl och liveband. Vi var de enda där förutom ett annat par och serveringspersonal om 10 personer. Man kan säga att nattlivet är ganska lugnt och vi drog oss snart tillbaka för lite kortspel och snacks på verandan.

Någonting annat som slår mig är att vädret växlar snabbt. Ena stunden faller regnet tätt mot backen och nästa så är det blå himmel igen. När det blixtrar här så hörs ingen åska, men hela himlen lyses upp av blixten.

Imorgon bär det förhoppningsvis av ut på floden för att ta en tripp in i mangrovee träsket. Här ska finnas rikt djurliv med apor och ödlor bland annat. Så en natt till blir det i denna lilla pitoreska stad innan vi beger oss vidare ut i vida världen.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara