Jag har alltid med mig en drös tamponger helt oavsett om det är mensdags eller inte. För de är svinbra eldstartare de här rackarna. Vattentäta förpackningar och mycket fluff som brinner till låg vikt. Perfekta att ha i benfickan precis jämt och ständigt bredvid eldstålet.

Jag skriver lite extra gärna om tamponger eftersom det verkar vara ett väldigt jobbigt ämne via sociala medier. Sist jag skrev om menskoppen blev det ramaskri. Och den största debatten handlade om att kvinnor som skulle använda menskopp skulle lämna dem ute i skogen liggandes så att de stör andra vandrare och eventuella svampplockare. Men jag vill bara säga att så fungerar det inte. Menskoppen är en ”sanitetsprodukt” som kan användas i många, många år (riktigt huur många vet marknaden inte riktigt eftersom slutdatum inte fastställts ännu). De tas med, packas i ett litet skyddsfodral och används om och om igen.

Så här gör jag med tamponger under (lång)vandring: 

  1. Packar ned tamponger i ryggsäcken och har alltid ett par tre stycken i höger benficka.
  2. För själva bytandet så sköter jag det i bästa planerade fall med plasthandske och sedan lägger jag soporna i en liten återförslutbar zip-plastpåse från Ikea som jag sen lägger i stora skräppåsen i ryggsäcken. I värsta fall har jag en pappersnäsduk / toapapper som skydd.
  3. Handsprit. Massor med handsprit. På grund utav att hygien i fält är viktigt för att undvika otrevligheter som magsjuka och annat. Speciellt viktigt vid hanterande av
  4. KLART!

För några veckor sedan kom det hem viktiga tamponger i brevlådan. Apotekgruppen har tagit fram tampongerna Mens. Försäljningen av dem bidrar till FN-förbundets projekt Flicka som stöttar världens flickor i kampen mot barnäktenskap och könsstympning. En ask kostar 20 kronor och 10 kronor går direkt till Flickaprojektet.

Rocka tampongerna!

Läs gärna mer: 

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Du får göra en ”elda tampong”-video 🙂

    som visar vad man kan ha den till mer.
    När jag var liten använde vi dem att fiska ur fotogen ur en tunna halvfylld med vatten. Vi stoppade ner dem i tunnan tills de blev tunga, fotogenet låg överst 🙂

Kommentera

Spara