Detta är ett reklamsamarbete med ResQ Club.

Är det någonting jag verkligen tycker är tråkigt så är det att vara inne i lägenheten och laga mat när sommaren pockar på med all sin prakt utomhus. Så när jag blev ombedd att prova ResQ Club appen (där du köper billig take away mat som hade slängts annars) blev jag hur glad som helst. Det är bra för mig som får mer tid till äventyrande och att skriva, det är bra för restaurangerna som får fler som upptäcker dem och känslan av att ”YES – idag räddar jag världen” den är bra härlig!

Vardagspusslandet går liksom ihop bättre och det är guld värt. Just nu är jag dessutom uppe i förberedelserna av flytt till en mindre lägenhet samtidigt som mina vader vandringsvägrar – det gör att huvudet är alldeles fullt med saker just nu – att ens tänka på att klura ut en middag känns ibland övermäktigt.

Så idag ska jag berätta lite mer om varför jag verkligen gillar nya appen där man räddar mat från restauranger, sparar pengar och får mer tid till äventyr.

En himlans massa WIN alltså 😀

Torpet ligger bara 20 minuter utanför stan och hit åker jag gärna ljumma sommarkvällar.

3 Anledningar att använda ResQ Club

Varje dag slänger restauranger massor med mat. Med mobilapplikationen ResQ Club kan du hitta erbjudanden från restauranger i din närhet. Det sparar både tid och pengar.

1. Spara tid och pengar:

Under många, många års tid har jag arbetat mot målet att leva ett liv närmare naturen. Idag driver jag mitt eget företag på heltid och vandring och friluftsliv har blivit min vardag. Nyckeln till att jag har kunnat ta varje litet steg i den är riktningen är att jag börjat laborera med faktorerna tid och pengar. Jag har klivit utanför alla ”ska” och ”borden” och skapat min egen väg. Bit för bit har jag prioriterat om vad jag lägger pengar på och hur jag använder min tid för att leva ett liv närmare mina drömmar.

Med ResQ Club sparar du tid och energi som du hade behövt lägga på att planera och laga mat. Med hjälp av applikationen i telefonen kan du enkelt och snabbt boka och betala en måltid och sedan hämtar du upp den när det passar dig under restaurangens öppettider. Det bästa är att det är billigare än att hämta takeaway eller köpa mat direkt på restaurangen. Så om du ändå skulle handlat mat så sparar du pengar. Men det är också ett suveränt sätt att köpa sig tid. Tid som kan ägnas åt äventyr.

Läs mer: Användning per Krona – Så räknar jag pengars verkliga värde

2. Underlättar de nära äventyren

För mig är det en superlyx de få eller den enda gång om året jag kan ta mig iväg till fjällmiljö eller någon annan spännande, exotisk stans att vandra. Så ser ju inte riktigt vardagen ut för jämnan när man, som jag, bor i Västerås. Plattare än platt landskap. Men det är ett landskap jag älskar – för mig har det kommit att bli otroligt kärt. Det finns stigar i Västmanland som jag känner till avrje millimeter av. Varje krök. Varje växande rot. Varje fikaplats.

Med ResQ CLub så kommer det upp notiser (om man vill) när det finns mat att hämta – man ställer in sitt geografiska område. Tack vare det har jag hittat restauranger jag inte skulle gå till annars. Och det roliga är att några av stans allra finaste lunchställen är kopplade till appen – så tidigare i veckan när jag hämtade mat fick jag lyxig fisk med handskalade räkor, ris och grönsaker.

All mat via appen är Takeaway så det innebär också att man enkelt tar med sig maten ut – och varför inte göra det i naturen. Stoppar man maten i kylväska kan den faktiskt hänga med till favoritställe nära stan och bli en lyxig utestund. Så lika väl som maten kan skapa tid för äventyr så kan den också bli en extra guldkant för äventyret. Win – Win om du frågar mig!

 

3. Bidra till minskad miljöpåverkan

Enligt Avfall Sverige och en undersökning på initativ av Naturvårdsverketslänger slänger storkök och restauranger i norden 450 000 ton fullt ätlig mat varje år. Det är nästan 18 kilo per innevånare. Och räknar vi istället all ätbar mat och dryck som slängs för privatpersoner så blir det en halv miljon ton eller 50 kilo per person i Sverige (Källa: SCB).

Och när jag läste Klum och Rockströms bok Vår tid på jorden så slog det mig hur viktigt det är att vi alla tar vårat ansvar för att ta hand om jorden vi har. Det gäller stort som smått. För om alla tänker ”äsh det där är någon annans problem” eller ”lilla jag gör ju ingen skillnad” så kommer vi aldrig stoppa hur vi dag efter dag övertrasserar resurserna. Nu är inte den här appen lösningen på jordens problem – men det är ett liten, konkret och vardagligt steg i rätt riktning.

Maten som du hämtar hos restaurangen är sådant som skulle ha slängts annars. Så genom att du kommer och hämtar den så bidrar du samtidigt med minskad klimatpåverkan. För maten är redan producerad, handlad och tillagad.

Ladda ned idag!

Du sparar pengar, räddar miljön och får tid över till mer äventyr.

Vill du ha smarta tips om inställningar i appen, hur du kommer igång med den och steg-för-steg guide så kikar du in hos Elin på Teknifik som satt ihop ResQ-Guide som svarar på alla tekniska frågor. Men jag kan gå i god för att det är väldigt lätt att komma igång med 😀

Google Play: Hitta ResQ Club här.

App Store: Hitta ResQ Club här.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  • Hej Lena,

   Gah, jag fattar frustrationen. Appen finns däremot i Eskilstuna, Gävle, Uppsala, Västerås, Jönköping, Linköping, Örebro, Norrköping, Karlstad, Sundsvall, Östersund, Umeå, Luleå och Skellefteå.

   AJg är VÄLDIGT pepp på att prova appen i andra städer. Stockholm hade en hel drös – men jag råkade vara på fel sida om stan 😀

   Allt gott!

   KRAM

 1. Pingback: Vardagsmat räddar världen - Om äventyrssmörgåsen och vandringsrehab pt II - Vandringsbloggen

 2. Pingback: Att rädda världen med sockerkringlor - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara