Garderobsstöket. Genom åren har jag pusslat och pusslat med min friluftsutrustning.

När jag bodde i en liten mysig vindsvåning nästan helt utan förvaringsmöjligheter hade jag min utrustning ute i förrådet och var livrädd för att allt skulle vara stulet en dag.

När jag flyttade till lägenheten jag bor nu var det till stor glädje just för de fantastiska förvaringsmöjligheterna. Jag har inte bara en utan två hiking-walk-in-closets där alla kängor, ryggsäckar, frystorkad mat och annat får plats. För med vandring som både jobb, hobby och största intresse så blir det med åren mycket prylar i omlopp.

Jag kan fortfarande sticka in huvudet på varje loppis jag ser för att hålla ögonen öppna efter någon canvasryggsäck, gamla militärbyxor och ylletröjor. Sedan tycker jag det är roligt att testa ny utrustning. Det sitter i efter mitt första jobb efter gymnasiet som var på Naturkompaniet hemma i Västerås. Där kikar jag ofta förbi för att leta senaste nyheterna och höra hur snacket går. Ja, du fattar. It adds up.

Välkommen till min Walk In Closet. På översta hyllan förvarar jag ryggsäckar, sovsäckar uppfluffade i sina förvaringspåsar och liggunderlag. På galgar hänger varma dunjackor, skyddande sjaljackor och varma tröjor och regnkläder.

Under överdels-symfonin har jag en Ikea-byrå Malm som är full med underställ och friluftsbyxor. Alla småprylar som kompasser, kåsor, sporkar, spritkök, kaffepannor, kängor osv osv förvarar jag i Billy-bokhyllor. Perfekt för att få snabb överblick.

Men jag skäms för oordningen i dem just nu så du får fantisera hur jag organiserat den delen. Det är nämligen en av sakerna jag fortfarande inte tagit tag i sedan jag flyttade förra sommaren. Det är så många resor att jag aldrig liksom hinner komma till den där känslan av ”Fakk, vad tråkigt jag har – nu ska jag sortera shit.”

Idag har jag tömt ut garderoberna från mina favoritfprylar medan jag gör mig redo för ett par veckors äventyrande i Jämtland och Dalarna. Härnäst väntar besök på sameviste, att spåra vilda björnar tillsammans med Ödemarksjägaren och till sist fyra fantastiska dagar med bushcraftare, knivexperter och frilufsare på Moraniv Adventure. It be epic. Oavsett hur många gånger jag packar, packar upp, packar. Mellan resor, inför resor, efter resor så är det alltid kaos. Som utomstående ser det ju helt hysteriskt ut. Jag fattar det. Men det finns en tanke, det finns en logik. Och jag älskhatar det är kaoset som är inför de där spännande dagarna utomhus. det är ju liksom de jag lever för. Det är magin. Spänd, pirrande förväntan.

Läs också: Så får du bort röklukt från friluftskläderna

Hur ser din vandringsgarderob ut? Kommentera här på bloggen eller sök på Vandringsgarderob i facebookgruppen Vandringsbloggen Community så delar vi våra smartaste lösningar med varandra. 

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara