En frostig morgon i Grövelsjön. Efter en lång vandringshelg hade jag bestämt mig för att inte ställa väckarklockan, bara sova ut sista dagen för att sedan påbörja den långa bilresan hemåt. När jag vaknade såg jag hur det skulle bli ännu en vacker morgon. Alla vandringskläder låg redan nedpackade i väskan redo för avfärd. Så därför kastade jag på mig klänning och strumpbyxor från gårdagens middag, snörade på mig de tunga kängorna och sprang ut på den stora frusna myren bakom hotellet. I all iver och hast och med kameran i högsta hugg för att hitta den rätta vinkeln att fånga landskapet klev jag rätt ner genom den tunna isen på ett vattenfyllt hål och fyllde vänsterkängan med iskallt, svart myrvatten. Sedan tjippade jag vidare med dyngsur känga ut mot vinterleden för att fånga den krispiga myren medan solen letade sig fram ovanför trädtopparna. Vackert.

Solen går upp ovan myren utanför Lövåsgårdens Fjällhotell

Klädd för fotoäventyr på Myren

Myr utanför Lövåsgårdens Fjällhotell är lätt att nå via stora skoterleden på vintern

Frostig myr utanför Lövåsgårdens Fjällhotell

Solen går upp ovan myren utanför Lövåsgårdens Fjällhotell

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara