Igår träffade jag Sören Kjellkvist på Kängspecialisten i Stockholm. Vi pratade kängor i alla dess former och idag ser jag fram emot att komma tillbaka idag och se världspremiären av en ny känga från Haglöfs. Sören har på senaste tid genomfört Överlevnad i Vildmarken under 50 dagar, paddlat kajak längs hela norska kusten och rott i en roddbåt till Ryssland. Men är det någonting jag verkligen vill att du kikar närmre på är det äventyrprojektet Äventyrliga dagen som Sören grundat tillsammans med Bergans of Norway och Friluftsfrämjandet. Syftet är att ta med ungdomar 15-25 år, som på något sätt har eller haft en tuff och kämpig vardag, ut i naturen på ett äventyr som sträcker sig över ett helt dygn. På så sätt får de ett startskott till att kickstarta sina egna äventyr.

Läs mer om Äventyrliga Dagen och skicka vidare informationen till någon du tycker är värd en egen Äventyrlig Dag.
Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Katta - Bucketlife Svara

    Det låter som ett riktigt, riktigt bra koncept. Jag är övertygad om att alla blir mer eller mindre helade av att ta sig ut i naturen och dels ta in lugnet, dels känna att man klarar något. Till exempel att göra upp en eld eller gå 2 mil i terräng.

    Apropå kängor så är jag i färd med att försöka välja mitt första riktiga par och hjälp vilken djungel det är! Är det några särskilda grejer du kan tipsa om som man ska tänka på? Är det stor skillnad på sommar/vinteranpassade kängor tex?

Kommentera

Spara