Följ med till den syndigaste delen av  kvarteret Montmartre –  Place Blanche  – platsen där du hittar kabarén a la Moulin Rouge och där musikalen med samma namn utspelar sig – med Nicole Kidman och Ewan McGregor i huvudrollerna. ”One day I fly away…”

Jag vet inte vad jag hade förväntat mig. Men jag hittade skyltfönster till tre sexshoppar som sålde fallosformade sugrör, ett sexmuseum och glasunderlägg med den berömda röda väderkvarnen på. Musée de l’Erotisme är väl värt ett besök bara för att det är en så absurd upplevelse, faktiskt mycket mer barnvänlig än vad man skulle kunna tänka sig.  Museumet består mestadels av gamla antikviteter och reliker från Japan, Indien och Kina, tavlor, porslinsfigurer och träfallosar. Lite fnissigt men inte obskyrt på något vis.

Jag nöjde mig för resten av dagen med att leta väderkvarnar till fots. Hittade två. Häng med så får du se!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara