Första dagen tillsammans med de andra bloggarna som deltog i konferensen Nordic Bloggers Experience tillsammans med Visit Finland och Visit Lahti. Vi åkte drygt en timme från Helsinki för att komma till dagens boende och aktiviteter. Den här dagen var full med vinteraktiviteter och har en spännande spökhistoria.

Nära uteaktiviteter på sjön

Amandine och Cathrine ute på isen.

Nere vid sjön Väsijärvi, bara meter från boendet, finns en badbrygga och i närheten håller ett vinterbadsällskap hus. Så för den som vill bada isvak, basta och rulla runt i snön finns det möjlighet att få tillgång till omklädningsrum och bastuhus. Idag blev det varken isbad eller snörull för min del. Däremot blev det lång tid i bastun där jag satt och tottade ut över mörkret och den snötäckta isen medan lampor sken upp på håll.

Dagen spenderades med alla tänkbara och otänkbara aktiviteter på isen. Snö-innebandy, snöskovandring, iskite och längdskidor.

Boende på Mukkula Manor

Idag är Mukkulan Kartano ett mysigt boende för konferens- och semestergäster. Men sedan 1460-talet har byggnaden en brokig historia som fältsjukhus till militären och senare renoverades huvudbyggnaden, en engelsk trädgård med stora ekträd planterades. Det sägs att det spökar i huset och att en kvinna som var föreståndarinna för många år sedan går igen för att säkerställa att hennes målarrum är intakt. Läs mer: Mukkulan Kartano (Hemsida)

I foajén välkomnades jag av Fazer. Likt gårdagens välkomst på Clarion Hotel – som också bestod av just Fazer.

Trappan där det sägs spöka…

Nyrenoverade sovrum med lantlig känsla.

Efter en lång dag ute på isen var det skönt att komma in till en vällagad och lyxig trerättersmiddag. Här kan allt vad frystorkat heter slänga sig i väggen.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara