För två år sedan gick jag mellan Nikkaloukta och Abisko, 110 kilometer med 19 kilo på ryggen – och det blev liksom inte riktigt helt bra. Det sliter mycket på kroppen att bära tungt i så tuff terräng som det är uppe i fjällen och det går inte minst åt onödig energi med att kånka runt på så mycket saker. I år ska jag gå riktigt, riktigt långt och behöver välja packning smart. Några saker kommer att få väga mer än andra. Jag vill ha en riktigt varm soväsck och bra liggunderlag så att jag inte behöver ligga och frysa på nätterna och rejäla kängor på fötterna. Sedan har jag lärt mig av Jörgen Johansson att det går att banta många kilo på att välja tält och ryggsäck klokt. Så i år blir det lättviktstält och lättviktsryggsäck – bara de två sakerna sparar mig 2 kilo i packningen. Tjohoo!

Här är mina sommarfavoriter 2016

Vandringsfavoriter i utrustningsväg. Ryggsäck, sovsäck, liggunderlag och strumpor.

Lättviktsryggsäck Haglöfs L.I.M, Vandringsstrumpor Smartwool, Liggunderlag Therm-a-Rest, Vintersovsäck Marmot, Vandringskängor Alfa, Vattenflasketermos Hydroflask, Vandringsbyxor Fjällräven, Lättviktstält  MSR.

Lättviktsryggsäck och tält till vandring

Utsikt från tältet MSR

Sov gott med fin utsikt utanför tältet

Angeliqa Mejstedt tältar

P1040214

Tälta med utsikt

Det här tältet gör mig så himla glad. Jag har alltid undrat varför man köper ett tält i två delar för det innebär ju dubbelt jobb med att slå upp det. Men så fort jag lade mig ned i tältet och tittade upp mot trädkronorna och ut över ängarna så förstod jag ju att THIS IS IT – närmare naturen går ju inte att vara. Och en stjärnklar molnfri natt måste det här vara fantastiskt. Välventilerat och myggfritt. Ska bli så kul att ta med det här på fler utflykter i sommar.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Elisabeth & Sickan Svara

    Känner igen behoven och problemet men har även lite bekymmer med att få plats i min ryggsäcken om jag tar med en varm och alltså skrymmande dunsovsäck. Jag fattar inte hur man packar litet och lätt, hamnar alltid över 20kg, sommar som vinter! Ska följa dig noga, se och lära sedan få man ju se om ekonomin tillåter ytterligare investeringar…

    • Hej! Ohoo ja men jag krigar med just de där sakerna som ni gör. Min dunsovsäck tar upp hela ryggsäcken i okomprimerat formatoch över halva okomprimerat. Sedan saknar den lätta ryggsäcken sidfack för småplock. Men om det går att hålla nere volym och vikt på kök, tält osv och att kunna dela mellan två packningar så tror och hoppas jag att det fungerar. Men nu har jag två månader kvar att testa olika packalternativ så vi får se hur det här slutar. Jag håller bloggen uppdaterad. Ute på ny pch farlig mark här 😉

Kommentera

Spara