Vi behöver prata Idol audition. Tycka vad man vill om programmet. Men vuxna kvinnor som mobbar och utseendehånar en annan kvinna i beroendeställning – här är det dags att sätta ner foten. 

Izadora sätter alla de höga och svåra tonerna i Sia:s sång Chandeleir men skickas hem på grund utav sitt val av kläder.  På sig har hon en mossgrön kofta, jeans och svart linne. Något hon själv beskriver passar hennes naturnära personlighet och stil. Izador efter hånet ”Blev jätteldsen”

Ska vi ha det såhär?

Jag vill lyfta hur viktigt det är att kvinnor lyfter varandra och peppar varandra. Inte låter utseende gå före kompetens.

Idol är ett av världens största underhållningsprogram och når ut till många barn och unga. Då tycker jag att det följer med ett extra stort ansvar i att detta helt enkelt inte får förekomma. För en vettigare musikbranch med vettigare förebilder vill jag starta ett upprop #rockakoftan för att stötta alla här i världen som liksom jag (och Izadora) älskar koftor och naturnära kläder och såklart allas rätt att bära kläder som passar ens egen personlighet. Och att det är helt okej att klä sig bekvämt och funktionellt.

Läs mer: Idol är systematiskt kvinnorförtryck på bästa sändningstid

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara