Likheterna var många mellan min hemstad Västerås och den engelska industristaden Sittingbourne, en timmes färd österut från London. Här började min vandringshelg tillsammans med fina vännerna Leanne och Stephen. Till vardags bor jag ju i industristaden Västerås och kunde på många sätt känna mig som hemma i  Sittingbourne. Inte minst tack vare mina underbara värdar Leanne och Stephen som bjöd in mig med öppna armar och lät mig bo två nätter i deras underbra DIY-gästrum.

  1. Sittingbournes stadsbild livades upp av fiskedammar precis som Västerås livas upp av närheten till Mälaren och Svartån som rinner genom staden.
  2.  Sittingbourne har ett gammalt slott precis som Västerås Slott som ligger nära city och järnvägsstationen.
  3. Från Sittingbourne tar det en timme att pendla in till London precis som det tar en timme att pendla mellan Västerås och Stockholm.

Ser du likheten? Så roligt att hitta en tvillingstad i ett helt annat land. På morgonen, innan vi skulle påbörja den långa bilresan till The Lake District och helgens äventyr, tog vi med hunden Magnus och promenerade genom staden. Stadsdelen bestod av kvarter uppbyggda med tegelhus och områden med färgglada, små villor och gammaldags väl genomarbetade dörrar. Dessutom fanns ett stort parkområde för rekreation med fria gräsytor och konstgjorda sjöar där planterad fisk uppmuntrade till vardagsäventyr. Ett välkommet naturinslag i den annars tegeltunga och industriella staden.

Sittingbourne promenad i aprken

Sittingbourne hundpromenad på väg till parken

Milton Creek Country Park promenad mitt i Sittingbourne

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara