Nakna fötter mot trätrallen. Jag andas in doften av barrträden runt omkring mig. Hör forsens porlande i bakgrunden. Utanför den vedeldade bastun finns en egen liten spaavdelning som är uppbyggd med träbänkar, tvättborstar och den finaste sortens tvål och shampoo. Jag står där i min mörkblå och vitprickiga baddräkt och öser varmt vatten ur en stor panna med hjälp av ett plåtkärl med rep som handtag. Innan jag kan påbörja SPA-ritualen behöver jag blanda vattnet till lagom temperatur med hjälp av källvatten som står redo i stora plåthinkar. Varje avsköljning med ljummet vatten får kroppen att bit för bit glömma bort den långa bilresan och landa här och nu.

P1060434

P1060436

P1060432

Den vedeldade bastun tar nästan fyra timmar att värma upp. Magnus och Rebecca förberedde allt till oss, med tända ljus som lös upp när det blev lite mörkare, vikta handdukar och friskt källvatten att dricka.

P1060438

Naturens SPA

P1060527

Jag är så glad att vi hade möjlighet att stanna här på Campen på Active North utanför Byske under den långa färden mot Lofoten. Idag kör vi vidare mot Kiruna, Abisko och Narvik innan vi kommer fram till Svolvaer och Lofoten där vår lilla Rorbu väntar.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara