Före jul sålde jag min gamla DUX-soffgrupp från 50-talet på Blocket. Många hörde av sig och jag fick ett bra pris för den vilket gjorde att jag kunde beställa soffan som jag längtat efter att ha. Den är helt ny. Jag har aldrig ägt en helt ny soffa. Det känns jätteroligt och den kommer bli så himla fin och fräsch. Problemet var ju bara att det alla julhelger gjorde att det var typ 8 veckors leverans. Så jag har varit vardagsrumslös en längre tid, något jag ser som positivt för nu tar jag inte för givet att ha nånstans att krypa upp och bara vara under en filt.

Sedan har ju jag skippat det här med TV helt och hållet. Jag har redan för mycket skärmtid framför datorn och vill prioritera andra saker när jag nu ska göra ”ingenting” – det är inte mer skärm min hjärna behöver utan mer tystnad. Så i centrum för hela möbelinrättningen av vardagsrummet är den öppna spisen. Och det kommer bli så himla bra. Där skitter jag och pillar in ved i brasan, eldar stearinljus och lyser upp mörka vinterkvällar hemma i stan.

Vardagsrummets höjdpunkt blir soffan

På väggarna tänker jag mig massor, massor av berg  – men det blir sista steget att pynta ovanför soffan med en tavelvägg av tavlor och posters och fina minnen. Har du några berg-och-skogsinspirerade  väggprydnader du kan tipsa mig om?

Läs mer på Vandringsbloggen hemifrån mig:

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara