Angeliqa Mejstedt Vandringsbloggen

Jag hoppar upp och ner av lycka, detta är ett av de bästa avsluten jag kunnat tänka mig för detta år – och jag hoppas kunna fortsätta inspirera ännu fler att ta sig ut i naturen under nästa år med hjälp av Vandringsbloggen. Jag har fått den fantastiska äran att bli en utav de nominerade till Årets Näräventyrare 2014. Mikael Andersson driver bloggen Näräventyr och beskriver ett näräventyr som ett vardagsäventyr i närområdet. Varje år sedan 2010 utser Mikael årets Näräventyrare. Förra året vann Anders Andrae som är en riktig äventyrare fastän han är rullstolsburen så hittar han sätt att nå sitt mål att vara ute i skogen så mycket som möjligt. Tidigare har Tomas och Helena Traneving, mina bloggande kamrater här på Outdrr vunnit, med äventyr flera gånger i veckan och utförliga kartbeskrivningar.

Nomineringen för Vandringsbloggen lyder:

Med Vandringsbloggen vill Angeliqa dela med sig av ett enkelt friluftsliv som passar alla. Målet är att inspirera fler att ta sig ut i naturen och att det varken behöver vara krångligt eller dyrt. Med mina bästa vandringstips delar hon med sig av kunskap om hur man väljer rätt vandringskängor till hur man undviker vätskebrist och skavsår. Angeliqa delar dessutom med sig av vandringar i varierad miljö, som fjällen, skärgården och skogen alldeles utanför knuten.  Med det vill hon få fler att uppskatta äventyren som finns runt det egna hörnet och visa att det är möjligt att pussla in friluftsliv och vandring i vardagen. Hon är också en bra förebild för unga tjejer som gillar friluftsliv!

Angeliqa har precis startat projektet Vandra för Livet för att samla in pengar till Ung Cancer – ett sätt att lyfta fram de hälsorelaterade fördelar som kommer med vandring och att vistas i naturen samt att inspirera fler att ta ett steg mot ett hälsosammare liv. Att vistas i naturen har läkande, lugnande och stärkande effekter och är ett bra sätt att finna både vila och återhämtning. Målet är att samla in 30 000 kronor till unga cancerdrabbade och anhöriga till sommaren 2015.

Jag vill säga STORT TACK till alla er som tror på mig – det ger otroligt mycket energi att blogga när det ger sådan respons i form av en nominering som den här, peppande kommentarer till inlägg och fina e-post meddelanden. Oavsett om jag vinner utmärkelsen Årets Näräventyrare eller inte så är jag stolt och hedrad över att ha kommit så långt som en nominering och jag hoppas verkligen kunna inspirera fler att upptäcka allt härligt som finns i närområdet.

Love for no reason.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Grattis! Roligt bli nominerad! Och roligt att ni bloggar och delar med er av tips och inspiration till oss nyblivna ”frilufsare” 🙂

  2. Jag har nominerat dig! Hoppas han läser sina meddelanden i ”övrigt”-mappen för jag har en känsla av att det var där den hamnade på hans facebook. Jag skrev följande som nominering:
    ”Jag nominerar Angeliqa Mejstedt till vinnare! Hon är en stor inspiration för mig som ung, nyfiken tjej och får mig att vilja involvera friluftsliv även i förskoleverksamhet (jag arbetar som förskollärare). Inställningen är det som gör det! Det behöver inte vara avancerat, jag behöver inte veta och kunna allt! Jag går ut i skogen för att upptäcka och för att lära mig tillsammans med barnen, vi är varandras medupptäckare. Jag hoppas hon vinner 🙂 ”

    • Tusen tack för att du hör av dig – både till mig och till Mikael! Barnen som är det viktigaste vi har, därför blir jag extra glad av att läsa ditt meddelande. Jag är själv uppväxt i en familj där friluftsliv varit en naturlig del av våran vardag. Men alla har inte de möjligheterna hemma och att kunna få in mer friluftsliv via förskolan är ett viktigt initiativ som jag önskar det fanns förutsättningar för i alla förskolor. Det är extra viktigt i en tid av smarta telefoner, konstant informationsflöde och långa dagar med många intryck. Så viktigt det är att lära barnen nyfikenhet, öppenhet och viljan att vistas i naturen. Det är kunskap de har glädje av hela livet och det är alldeles gratis. Keep up the good work på förskolan!

Kommentera

Spara