I helgen var jag snabbt förbi Norrönas butik och klämde och kände lite på den här säsongens senaste klädnyheter när det kommer till lättviktsvandring. Deras senaste kollektion Bitihorn kan användas från tidig vår till en höst och består av riktigt lätta plagg med stor teknisk förmåga. De passar bra till både lättviktsvandring och trailrunning vid föränderliga väderlekar. Kläderna finns i både färgglada och diskreta varianter. Jag blev riktigt förvånad över hur otroligt lätta och tunna plagen var. Detta är en bra nyhet för alla oss som har tendens att packa med för många ”bra att ha” saker i ryggsäcken. I år siktar jag på att vandringsryggsäcken ska hamna på en slutvikt närmare 9 kilo än förra årets 19 kilo (under Fjällräven Classic). Med den här vandringsmunderingen finns det till och med utrymme för en extra chokladkaka.

Mina tre favoriter – tillsammans väger de runt 600 gram:

1.  Vind- och vattentät jacka under 200 gram

Norröna Bitihorn Jacka till vandring

Bitihorn Dri1 Jacket är en både vind- och vattentät jacka som inte väger mer än 193 gram.

2. Värmande mellanlager med låg vikt

Norröna bitihorn väärmande mellanlager till vandring

Bitihorn Powerstretch Zip-hood är en tröja som står emot vind och är lätta, 314 gram.

3. Lätta shorts till vandringen

Norröna Bitihorn Shorts till vandring

Bitihorn Leightweight Shorts torkar snabbt, andas och står emot vind. Totalvikt på 119 gram. Kom ihåg vart du läste om det här först!

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Japp ska komma ihåg var jag läste det först 🙂 Bra tips. Otroligt att det går att göra så lätta plagg. Men jag antar att kilopriset är högt också 😉

Kommentera

Spara