Idag skulle man kunna säga att det är känslor och prylar all over the place.  Just nu förbereder jag matsäckar, packar ner vinterkläder och beräknar färdvägen norrut. Så fort J har kommit hem från jobbet ikväll så kommer vi packa in oss i en hyrbil och börja bila upp de nästan 130 milen till Kiruna. Nu ska vi äntligen hämta hem fina, gamla Taivek. Jag har förberett allt som går att förbereda. Jag har bäddat iordning en sval plats till honom, köpt hundbajspåsar och ett koppel i läder. Nu väntar ett nytt liv på oss från och med nästa vecka och jag ser så mycket fram emot att vi ska få en ny familjemedlem.

Angeliqa Mejstedt på Grövelsjön i Haglöfs jacka

Det som gör mig mest orolig just nu är bilkörningen. Eftersom vi inte har bil till vardags så är det alltid som att börja om på nytt varje gång jag ska sätta mig i en lånad eller hyrd bil de första milen. Men vi har planerat in gott om tid att köra upp så det finns ingen stress alls och det ska dessutom vara bra väglag och väder hela vägen enligt prognoserna. Finns knappast bättre förutsättningar.

Angeliqa Mejstedt vandrar i fjällen utanför Lövåsgården i Grövelsjön

Ikväll kommer vi att sova på ett litet hostel utanför Sundsvall och imorgon lagom till middagstid når vi fram till Särkimukka. Där ska jag äntligen få träffa min fina facebook-vän Jeremias och se hur hans liv som vildmarksguide är. Sedan fortsätter färden på lördag eftermiddag till Jukkasjärvi, Ishotellet och Eef som har varit så fantastiskt underbar som tagit hand om Taivek tills vi kunde åka upp och hämta honom.Eef är också SISU Girls ambassadör och en hårdnackad långdistansvandrare som senast vandrat över 3000 kilometer tvärs över Nya Zeeland. Så sammanfattningsvis blir den här helgen blir full med ÄNTLIGEN: Äntligen Lappland vintertid. Äntligen Äventyr! Äntligen möten med fina online-vänner. Äntligen blir vi med hund. Äntligen roadtrip.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Lanclin Svara

    Åh vad härligt! Jag hävdar ju bestämt att hundar och barn är de bästa vandringskompisarna så jag tror att ni kommer ha många fina kort och långa rundor tillsammans i framtiden 🙂
    /Linnea

Kommentera

Spara